DERBI DANA: Juventus – Lacio: Juve čuva oreol nepobedivosti!

Subota nam donosi nekoliko fantastičnih mečeva širom Evrope, a utisak je da se derbi dana igra u Torinu, gde će snage odmeriti Juventus i Lacio.
Početak ovog susreta je na programu u 20 časova i 45 minuta.

Juventus: Jedini neporaženi tim u Seriji A!

Juve je prošle sezone uspeo da dođe do svog primarnog cilja, a to je naravno godinama unazad plasman u Ligu šampiona, koja se od ove sezone igra po nešto drugačijem sistemu.
U međuvremenu je Masimilijano Alegri napustio klupu Stare dame, a na njegovo mesto je seo Tijago Mota, i iz ove perspektive gledano deluje da je to bio pravi potez.
Pre svega, treba reći da je Juventus jedina neporažena ekipa u dosadašnjem toku elitnog ranga italijanskog fudbala, pošto su Bjankoneri do sada odigrali sedam mečeva i ostvarili tri trijumfa uz čak četiri remija, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa podelila bodove na svom stadionu protiv Kaljarija, i to nakon gola tima sa Sardinije u sudijskoj nadoknadi.
Naravno, vredno pomena je i da tim iz Torina na dosadašnjih sedam odigranih meelva primio samo jedan pogodak, što dalje znači da Stara dama ima najbolju odbranu ne samo u elitnom rangu italijanskog fudbala, već i u Evropi. Trenutno se Dušan Vlahović i drugari nalaze na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, koji je kada se sve sabere i oduzme, barem za sada, prvi favorit za naslov prvaka Italije.
Na domaćem terenu je Juve do sada odigrao četiri susreta i nije se najtrofejniji italijanski tim proslavio, pošto je u tom periodu ova ekipa ostvarila samo jedan trijumf, i to u uvodnom kolu protiv Koma kada je bilo 3:0, i tri vezana remija.
Naravno, Stara dama ove sezone nastupa i u Ligi šampiona, gde barem za sada ovaj tim pruža fenomenalne partije. U prvom kolu je italijanski predstavnik bez većih problema slavio na svom terenu protiv nimalo naivne ekipe PSV-a, kada je bilo 3:1. U drugom kolu su puleni Tijaga Mote slavili i na veoma teškom gostovanju kod Lajpciga, kada je bilo 2:3, a moramo pomenuti da je na tom duelu italijanski predstavnik pokazao pobednički karakter, pošto je ova ekipa pri rezultatu 2:1 za domaćina, i u situaciji kada Juve ima igrača manje, postigla dva gola i stigla do velikog trijumfa, nakon čega se tim iz Torina trenutno nalazi na deobi prvog mesta na tabeli, uz još šest ekipa koje imaju maksimalan učinak.

Lacio: Sjajne partije Lacijala u poslednje vreme!

Pre svega, moramo reći da su Lacijali u velikoj meri promenili tim u odnosu na prošlu sezonu, i to pošto su klub napustili Imobile, Anderson i Luis Alberto, po mnogim mišljenjima verovatno i tri najbolja fudbalera iz prošle sezone, u kojoj su Rimljani stigli do svog primarnog cilja, a svakako da je to godinama unazad plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Bilo je naravno i nekoliko veoma zanimljivih dolazaka u klub, međutim, oni zvučni su ovog puta izostali, pa je sigurno da su Lacijalima pred početak sezone davane ne baš velike šanse u borbi za Evropu.
Treba reći da se tokom leta dogodila i promena na klupi, pošto je novi trener nekadašnjeg šampiona Italije postao Marko Baroni, i svakako da je to bilo ogromno iznenađenje, međutim, iz ove perspektive deluje da je uprava rimskog kluba donela najbolju moguću odluku.
Naime, u ovom trenutku se tim sa Olimpika nalazi na deobi trećeg mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Juventus i Udineze, ali uz konstataciju da puleni Baronija imaju samo tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, pa ukoliko Lacio nastavi sa ovakvim partijama, ni borba za Ligu šampiona nije daleko.
Do sada je ova ekipa odigrala sedam mečeva u elitnom rangu italijanskog fudbala i ostvarila četiri trijumfa, jedan remi i dva poraza. U prošlom kolu su Lacijali ostvarili veoma važan trijumf na svom stadionu protiv nimalo naivnog Empolija, kada je bilo 2:1, uz napomenu da je to bio prvi poraz za tim iz Toskane. Kada se radi o partijama na strani, do sada su puleni Marka Baronija odigrali tri meča na strani ge je ova ekipa ostvarila samo jedan trijumf, uz dva poraza, za razliku od domaćeg terena gde su Lacijali ostvarili tri trijumfa uz samo jedan remi.
Italijanski predstavnik blista i u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, pošto je do sada Lacio odigrao dva meča u Ligi Evrope i ostvario dva veoma ubedljiva trijumfa. U prvom je ovaj tim bio bolji od Dinamo Kijeva na gostovanju, kada je bilo čak 0:3, da bi u drugom kolu italijanski predstavnik po svemu sudeći odigrao još bolji meč, i na svom stadionu deklasirao veoma dobru ekipu Nice, a taj duel na Olimpiku je završen rezultatom 4:1.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na istoriju, doći ćemo do zaključka da je Lacio na poslednjih pet međusobnih susreta čak tri puta stigao do trijumfa, dok su dva meča pripala crno-belima.
Juventus je na poslednjih pet duela u šampionatu čak četiri puta remizirao, a na sve to forma Lacija ide uzlaznom putanjom i mišljenja smo da tim iz prestonice neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam preporučujemo da se oprobate sa duplom šansom X2 koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.79.


Juventus je do sada primio samo jedan pogodak, i to baš u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Kaljarija, kada je bilo 1:1, a čini se da će domaća ekipa ponovo makar jednom vaditi loptu iz svoje mreže, zbog čega vam preporučujemo da vaš fokus usmerite ka igri G1+, za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.50.

Za kraj, za očekivati je da i domaćin postigne makar jedan pogodak, pogotovu što se ovaj duel igra u Torinu, pa je možda i najbolje da se za ovaj derbi odlučite za igru GG, i sve to uz kvotu 1.87 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.