DERBI DANA: Roma – Inter: Šampion ima osvajačke ambicije u Večnom gradu!

U nedelju je na programu nekoliko zaista sjajnih mečeva širom Evrope, a utisak je da se derbi dana igra na Olimpiku, gde će snage odmeriti Roma i Inter.
Početak ovog duela je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Roma: Bez trijumfa nad Interom na Olimpiku još od 2016. godine!

Roma nije na najbolji mogući način započela ovu sezonu, a kako to obično biva u ovom klubu, cenu loših rezultata je platio trener Danijele De Rosi.
Na njegovo mesto je postavljen Ivan Jurić, koji je u prethodnom periodu predvodio ekipu Torina, i kako sada stvari stoje deluje da je to bila dobra odluka čelnih ljudi Rimljana.
Od kako je hrvatski stručnjak seo na klupu nekadašnjeg šampiona Italije, Vučica ne zna za poraz, a u tom periodu je tim sa Olimpika ostvario dva trijumfa uz jedan remi.
Sve je krenulo od sigurnog trijumfa na domaćem terenu protiv ove sezone nimalo naivnog Udinezea, a taj meč je završen rezultatom 3:0, uz konstataciju da je domaćin mogao i do ubedljivijeg trijumfa. Nakon toga je klub iz prestonice bio bolji i od Venecije na svom terenu, i to posle preokreta.
Ruku na srce nije domaćin blistao na tom duelu, pošto je po mnogim mišljenjima upravo Venecija najslabija ekipa u ovogodišnjem izdanju Serije A, ali se na kraju računaju samo tri boda.
Najzad, u prošlom kolu je Vučica samo remizirala na gostovanju kod Monce, koja je zanimljivo uz Veneciju najmanje pokazala do sada, pošto su ove dve ekipe pre ovog kola delile poslednju poziciju na tabeli.
Ne treba zaboraviti da italijanski predstavnik ove sezone igra i u Ligi Evrope, a nakon dva odigrana kola Roma se nalazi na 27. mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom.
U prvom kolu je predstavnik Italije remizirao na svom stadionu protiv Atletik Bilbaa, a taj meč je završen rezultatom 1:1. U drugom kolu su Rimljani odigrali verovatno i svoj najslabiji meč od kako je na klupu ovog tima seo Ivan Jurić, pošto je Elsfborg na svom terenu slavio sa 1:0.
Primarni cilj će naravno biti plasman u narednu fazu, ali već sada možemo reći da će to biti veoma težak zadatak, iako ruku na srce ima još čak šest kola da se odigra.
Za kraj, poslednji trijumf na domaćem terenu protiv Intera, fudbaleri Rome su ostvarili još davne 2016. godine, kada je bilo 2:1 za Romu, koja je te sezone završila na drugom mestu na tabeli, uz četiri boda manjka u odnosu na Juventus.

Inter: Neroazuri primaju previše golova u poslednje vreme!

Bez većih problema su fudbaleri Intera prošle sezone stigli do naslova prvaka Italije, i to uz ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Nažalost, izostao je nešto bolji rezultat u Ligi šampiona, gde su Neroazuri eliminisani u osmini finala od Atletiko Madrida, a četa Simonea Inzagija se nije proslavila ni u Kupu, gde je ovaj tim još u osmini finala eliminisan od Bolonje.
Bilo kako bilo, ono što se pamti je Skudeto, a upravo to i jeste bio primarni cilj kada je prošla sezona u pitanju, a biće naravno i ove. Inter je minimalno promenio tim tokom leta, značajnijih odlazaka gotovo i da nije bilo, a klub je pojačan dolascima Zelinskog i Taremija, koji bi trebalo da pojačaju konkurenciju u veznom redu i napadu.
Ono što je za sada karakteristično za Inter, a što nije bilo uobičajeno prethodnih sezona, je dosta primljenih golova, pošto je do sada aktuelni šampion Italije u Seriji A primio čak devet golova, primera radi čak šest u poslednja tri kola, što je zaista previše. Pre ovog kola se četa Simonea Inzagija nalazila na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, koji za sada igra na veoma visokom nivou.
U prošlom kolu su Neroazuri slavili na svom stadionu protiv Torina, kada je bilo 3:2, dok je pre toga Inter bio bolji i od Udinezea na strani, kada je bilo 2:3. Pre svega toga je aktuelni šampion Italije doživeo bolan poraz od gradskog rivala Milana (2:1).
I Inter poput Rome ove sezone predstavlja Italiju u evropskim takmičenjima, samo što Neroazuri nastupaju u elitnom klupskom takmičenju, gde je za sada ovaj tim odigrao dva veoma dobra meča. U prvom kolu je italijanski predstavnik remizirao na jednom od najtežih gostovanja u Evropi, kod Mančester sitija, a taj duel je završen bez pogodaka, dok je u drugom kolu ova ekipa deklasirala Crvenu zvezdu na Đuzepe Meaci, i to rezultatom 4:0. Nakon svega toga se Neroazuri nalaze na devetom mestu na tabeli, a već za nekoliko dana predstoji gostovanje kod Jang Bojsa.

Naš predlog

Pomenuli smo već da Roma još od 2016. godine nije pobedila Inter na svom terenu, što je jedna veoma loša tradicija. Neroazuri u poslednje vreme primaju baš dosta pogodaka, pa je sva prilika da će nam ovaj duel na Olimpiku doneti golove na obe strane, zbog čega vam preporučujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.72.

Roma igra dosta bolje od kako je na klupu ovog tima seo Ivan Jurić, i mišljenja smo da će Vučica uspeti da odoli aktuelnom šampionu Italije, zbog čega vam preporučujemo da se oprobate sa duplom šansom 1X, a sve to uz kvotu 1.95 u Mozzartu.

Za kraj, pored toga što očekujemo makar po jedan gol na obe strane, generalni utisak je da nas očekuje jedan efikasan duel što nije retkost kada su u pitanju međusobni mečevi između Rome i Intera, pa vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 3+ za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.