TIP DANA: Valensija – Las Palmas: Ova dva tima su do sada najmanje pokazala u La Ligi!

U ponedeljak je dosta slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj za vikend, što je naravno i logično, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 10. kola španske Primere, u okviru kog će Valensija na svom stadionu ugostiti Las Palmas.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Valensija: Nekadašnji šampion Španije u ogromnim problemima!

Iako ni prošla sezona za Valensiju nije bila spektakularna, malo ko je očekivao da će španski velikan drugu godinu zaredom imati ovoliko problema u elitnom rangu španskog fudbala.
Naime, trenutno se nekadašnji šampion Španije nalazi na katastrofalnom pretposlednjem mestu sa samo šest osvojenih bodova, i kako sada stvari stoje utisak je da je tim sa Mestalje uz Las Palmas, sa kojim se ova ekipa i sastaje večeras, jedan od najozbiljnijih kandidata za selidbu u niži rang, što bi bila prava katastrofa.
Do sada je Valensija odigrala devet mečeva u ovogodišnjem izdanju španske La Lige i ostvarila samo jedan trijumf i to protiv Đirone na svom terenu, kada je bilo 2:0, uz konstataciju da su Katalonci prošlu sezonu završili na poziciji koja donosi plasman u Ligu šampiona.
Pored tog jednog trijumfa, popularni “slepi miševi” su doživeli čak pet poraza, ali i tri remija, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa odigrala meč bez pogodaka na gostovanju kod Leganesa.
Pre toga je Valensija doživela težak poraz na gostovanju kod Sosijedada, u duelu koji je završen rezultatom 3:0, a ako se podsetimo da je ovaj tim pre toga na svom stadionu odigrao 0:0 protiv Osasune, dolazimo do zaključka da ova ekipa na tri poslednja meča nije postigla niti jedan gol, što je bez ikakve sumnje podatak koji možda i najbolje odslikava kako “slepi miševi” igraju ove sezone.
Do sada je nekadašnji šampion Španije postigao samo pet pogodaka u La Ligi, najmanje od svih ekipa u španskom prvenstvu, a poslednji gol je ovaj tim postigao pre tačno mesec dana na Mestalji u pomenutom duelu protiv nimalo naivne Đirone.
Kada se radi o mečevima na domaćem terenu, do sada je Valensija odigrala četiri susreta na svom terenu gde ovaj tim ruku na srce nije ostavio loš utisak, pošto je doživeo samo jedan poraz i to od favorizovane Barselone, dva remija i jedan remi. Daleko veći problem su gostovanja, gde je ova ekipa za sada doživela čak četiri poraza, jedan remi i postigla samo jedan pogodak.

Las Palmas: Da li je vreme za prvi trijumf u sezoni?

Las Palmas se prošle sezone vratio u elitni rang španskog fudbala, a na kraju je tim sa Kanarskih ostrva zauzeo šesnaesto mesto na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na timove koji su na kraju završili u Segundi, što dalje znači da se opstanak ni u jednom trenutku nije ni doveo u pitanje.
Treba pomenuti i da je Las Palmas finiš šampionata odigrao dosta slabije nego prvi deo sezone, što je donekle i logično, pošto je ovaj tim malo spustio gas nakon što je bilo jasno da ćemo klub sa Kanarskih ostrva i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
I ovog puta je pred početak sezone primarni cilj bio opstanak u društvu najboljih, međutim, kako sada stvari stoje vrlo lako se može dogoditi da ovu ekipu naredne sezone ponovo gledamo u Segundi.
Naime, u ovom trenutku se Las Palmas nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo tri osvojena boda, što je trenutno za pet poena manje u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
Do sada je ova ekipa odigrala devet mečeva u elitnom rangu španskog fudbala i još uvek je Las Palmas jedini tim koji ne zna za trijumf, pošto je u tom periodu ova ekipa tri puta remizirala uz čak šest poraza, što je previše za tim koji misli da nastupa u La Ligi i naredne sezone.
Na poslednjih pet mečeva tim sa Kanarskih ostrva je doživeo čak četiri poraza uz samo jedan remi i to na domaćem terenu protiv Betisa, kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je “fenjeraš” poražen na svom stadionu od Selte, a taj duel je završen minimalnom pobedom gostiju, uz konstataciju da je tim iz Viga taj duel završio sa dva igrača manje. Pre toga je Las Palmas očekivano poražen u gostima kod Viljareala, kada je bilo 3:1.
Kada se radi o partijama na gostujućim terenima, tim sa Kanarskih ostrva je nažalost najgora gostujuća ekipa u La Ligi, pošto je ovaj tim na četiri odigrana meča doživeo isto toliko poraza. Poput Valensije i Las Palmas igra nešto bolje na svom terenu, gde je ovaj tim do sada poražen od Atletik Bilbaa i Selte, dok je remizirao sa Real Madridom, Seviljom i Betisom.
Za kraj, u poslednjem međusobnom duelu između ova dva tima, Las Palmas je sredinom februara ove godine slavio na svom stadionu protiv Valensije, a taj meč je završen rezultatom 2:0.

Naš predlog

Ova dva tima su do sada ubedljivo najmanje pokazala u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, i sigurno je da će i jedni i drugi dati sve od sebe da dođu do trijumfa. To bi inače bio prvi za Las Palmas u sezoni, ali smo mišljenja da se to neće dogoditi, pošto bi bilo previše kada domaćin ne bi slavio ni na ovom susretu protiv “fenjeraša”, i zato vam toplo preporučujemo da se oprobate sa jedinicom, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.75.

Smatramo da će domaća ekipa od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Las Palmasa, a sve u nastojanju da fudbaleri Valensije što pre dođu do prednosti i tako sebi olakšaju posao u nastavku susreta, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.80 u Mozzartu.

Za kraj, smatramo da će domaćin dosta lakše nego što se to očekuje doći do dva postignuta pogotka na ovom duelu, zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru D2+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.