TIP DANA: Monako – Crvena zvezda: Mogu li crveno-beli do prvih bodova u Evropi?

U utorak je fenomenalna ponuda za klađenje, pošto nam ovaj dan donosi pregršt zanimljiivih mečeva u okviru trećeg kola Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Luj II”, gde će fudbaleri Monaka ugostiti Crvenu zvezdu.
Početak susreta između francuskog i srpskog predstavnika je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Monako: Blistave partije na startu sezone!

Nakon višegodišnjeg posta, Monako je prošle sezone konačno uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što je naravno i bio primarni cilj za tim iz kneževine.
Na kraju je ovaj tim završio na drugom mestu na tabeli uz devet bodova manjka u odnosu na PSŽ, ali i čak šest bodova više, što je jasan znak da se plasman u elitno klupsko takmičenje nije previše ni dovodio u pitanje.
Posle duže vremena čelni ljudi Monaka su odlučili da ozbiljno investiraju u ekipu, pa je tako za pojačanja tokom leta potrošeno skoro 75 miliona evra, a u klub su stigli fudbaleri poput Ilenikene, Tezea, Mavise, Kerera i Kamare, a sve u nameri da se prekine dominacija PSŽ-a, i da klub iz kneževine prvi put posle sedam godina dođe do naslova prvaka. Poslednji put kada je ovaj tim uspeo da dođe do šampionske titule u Ligi 1, za ovaj klub su nastupali igrači poput Embapea, Bernarda Silve, Glika, Subašića, Fabinja, Falkaa, Mendija, i treba pomenuti da je na kraju Monako imao čak osam bodova viška u odnosu na tim sa Parka Prinčeva.
U ovom trenutku se puleni Adija Hitera, koji radi sjajan posao za sada u Monaku, nalaze na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i PSŽ, i deluje da će ova dva tima voditi veliku borbu za naslov prvaka Francuske, a ne smemo zaboraviti ni Marsej, koji ove sezone ima velike ambicije, ali i trenutno tri boda manjka u odnosu na pomenuti duo. Nakon serije dosta dobrih rezultata tim iz kneževine je u prošlom kolu samo remizirao na svom stadionu protiv Lila, a taj meč je završen bez pogodaka.
Na pet poslednjih mečeva u šampionatu Hiterovi puleni su ostvarili čak četiri trijumfa uz taj pomenuti remi u prošlom kolu.
Kada se radi o Ligi šampiona, fenomenalno je ovaj tim startovao u novom izdanju elitnog klupskog takmičenja, pošto je na domaćem terenu savladana Barselona, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Ipak, kada smo svi očekivali siguran trijumf i u drugom kolu na gostovanju kod Dinamo Zagreba, koji je pre toga deklasiran na gostovanju kod Bajerna (9:1), ova ekipa je odigrala samo 2:2, pa se trenutno francuski predstavnik nalazi na četrnaestom mestu na tabeli, iako je naravno o samoj tabeli još uvek veoma rano govoriti, pošto su na programu još čak šest kola i do kraja svašta može da se promeni.
Za kraj, Adi Hiter za ovaj veoma važan duel protiv Crvene zvezde neće moći da računa na napadača Baloguna, koji će odsustvovati oko dva meseca, a pored njega ovog puta neće biti ni Salisua, dok su Kulibali i Diop pod znakom pitanja.

Crvena zvezda: Prošli put se crveno-beli nisu proslavili u Monaku!

Ako se malo vratimo u istoriju, svi se sećamo 1991. godine kada je Crvena zvezda nakon trijumfa nad francuskim Marsejom došla do naslova prvaka Evrope.
Od tada je prošlo 33 godine i dosta toga se promenilo u evropskom fudbalu, ali sigurno je da je to najveći uspeh nekog srpskog kluba u evropskim takmičenjima, i teško je i pomisliti da bi neko u budućnosti mogao na ovim prostorima da dođe do sličnog podviga.
Naravno, kao i mnogo puta do sada, prošle sezone je uz naslov prvaka Srbije primarni cilj bio plasman u Ligu šampiona, a ovog puta su crveno-beli krenuli od poslednjeg kola kvalifikacija, za razliku od prethodnog puta kada je najtrofejniji srpski klub imao obezbeđen direktan plasman u grupnu fazu.
Protivnik u plej-ofu je bio nimalo naivni Bode koji je u poslednjih nekoliko godina pokazao da može i te kako dobro da odigra protiv evropskih velikana na svom stadionu, a to su na svojoj koži najbolje osetili timovi poput Rome, Porta, Seltika, Bešiktaša, AZ Alkmara…
Prvi meč je norveški predstavnik dobio rezultatom 2:1, uz konstataciju da je Bode mogao i do ubedljivijeg trijumfa. Ipak, u revanšu su crveno-beli odigrali jedan od najboljih mečeva u poslednjih desetak godina, savladali Bode sa 2:0, i drugi put uzastopno stigli do plasmana u elitno klupsko takmičenje, koje se od ove godine igra u nešto izmenjenom formatu.
U prvom kolu su puleni Vladana Milojevića na svom stadionu dočekali Benfiku, koja je odigrala dobar meč i slavila sa 2:1, uz napomenu da se aktuelni šampion Srbije nimalo nije obrukao na tom duelu.
U drugom kolu je Inter bio prejak, pošto su Neroazuri na svom stadionu slavili sa 4:0, iako moramo pomenuti da su sva četiri gola puleni Simonea Inzagija postigli nakon grešaka fudbalera Crvene zvezde.
Bilo kako bilo, duel u Monaku je lepa prilika da nekadašnji šampion Evrope iznenadi francuskog predstavnika, što će naravno biti pakleno težak zadatak, pošto tim iz kneževine blista na startu ove sezone.
Ako se osvrnemo na trenutnu situaciju u srpskom šampionatu, utisak je da će Zvezda dosta lakše nego što se očekuje doći do novog naslova prvaka Srbije, pošto se u ovom trenutku aktuelni šampion ove zemlje nalazi na prvom mestu na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Mladost iz Lučana. U prošlom kolu su izabranici Vladana Milojevića odigrali još jedan veoma dobar meč i to na svom stadionu protiv Radničkog iz Niša, a na kraju je bilo 5:1. Tri gola na tom susretu postigao je Luka Ilić, koji bi mogao da startuje i u Monaku, a dva pogotka delo su Aleksandra Kataija, koji je ujedno postao i najbolji strelac u istoriji srpskog šampionata.
Za kraj, Vladan Milojević ovog puta neće moći da računa na Mirka Ivanića, dok je pod znakom pitanja Vanja Drkušić, ali će on po poslednjim informacijama ipak biti spreman za ovaj duel.

Naš predlog

Pre svega, treba reći da Monako na startu sezone igra za gol više i utisak je da srpskom šampionu neće biti nimalo lako u kneževini.
Ovog puta ćemo izbeći prognoziranje konačnog ishoda i fokusiraćemo se na golove, kojih će po našem mišljenju i te kako biti na ovom duelu, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+, koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.40.


Nemaju crveno-beli iz Beograda šta da izgube na ovom duelu, i vrlo lako se može dogoditi da četa Vladana Milojevića postigne makar jedan pogodak na stadionu “Luj II”, pa je topla preporuka igra GG, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.70.

Za kraj, očekuje se da domaćin od samog starta meča krene sa silovitim napadima kako bi što pre postigao pogodak, a sva je prilika da je to i realan scenario, i mišljenja smo da to neće biti jedini gol u prvom delu igre, pa vam toplo preporučujemo da okušate sreću sa igrom I2+, a sve to uz kvotu 2.20 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.