DERBI DANA: Real Madrid – Dortmund: Ko će do trijumfa u reprizi finala Lige šampiona?

Utorak nam donosi novih devet mečeva Lige šampiona, a svakako da se derbi dana igra na “Santjago Bernabeu” gde će snage odmeriti Real Madrid i Borusija Dortmund.
Ujedno, biće ovo i repriza finala prošlosezonskog izdanja Lige šampiona, u kom je španski predstavnik slavio sa 2:0, pa je ovo najbolja moguća prilika za Milionere da se osvete kraljevskom klubu za taj poraz, iako to po svemu sudeći neće biti nimalo lak zadatak.
Početak susreta između španskog i nemačkog predstavnika je zakazan za 21h.

Real Madrid: Madriđani moraju da se iskupe za poraz u prošlom kolu!

Prošla sezona je bila veoma uspešna za kraljevski klub koji je pored naslova prvaka Španije stigao i do trofeja u Ligi šampiona, i to upravo nakon trijumfa nad ekipom Borusije iz Dortmunda, sa kojom će najtrofejniji klub na svetu i ovog puta odmeriti snage.
U međuvremenu je Real jači za Kilijana Embapea, i sigurno je da je španski predstavnik i ovog puta uz naravno Mančester siti glavni favorit za osvajanje “ušatog” trofeja.
Ipak, treba biti realan, pa istaći da smo dosta više očekivali na startu šampionata od kraljevskog kluba, a to se posebno odnosi na partije u španskom šampionatu.
Naime, trenutno se puleni Karla Ančelotija nalaze na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Barselonu, što naravno nije neka ogromna razlika, međutim, ono što je veoma zabrinjavajuće je podatak da su Luka Modrić i drugari na deset odigranih mečeva čak tri puta remizirali, uz sedam trijumfa. U prošlom kolu je kraljevski klub uz dosta muke slavio na gostovanju kod Selte, a taj meč je završen rezultatom 1:2. Pre toga je aktuelni šampion Španije odigrao veoma dobar meč na svom stadionu protiv ove sezone nimalo naivnog Viljareala, a taj duel na renoviranom “Santjago Bernabeu” je završen rezultatom 2:0.
Kada se radi o partijama na svom stadionu, do sada su Madriđani odigrali pet mečeva i ostvarili isto toliko trijumfa, a trenutno su daleko veći problem partije na strani, gde je Real na pet odigranih mečeva ostvario dva trijumfa ali čak tri puta remizirao, što je previše za ovaj deo šampionata.
U prvom kolu novog formata Lige šampiona španski predstavnik je slavio na svom stadionu protiv Štutgarta, kada je bilo 3:1, ali moramo pomenuti da je kraljevski klub na tom duelu slavio dosta teže nego što to rezultat pokazuje. Gosti su propustili “brdo” prilika, a na kraju je aktuelni šampion Evrope to znao da kazni. U drugom kolu je usledilo veoma teško gostovanje kod Lila, koji je ipak pomalo i neočekivano slavio na tom duelu sa 1:0, a bila je to jedna od najslabijih partija Reala u elitnom klupskom takmičenju u poslednjih par sezona, i svakako da je to duel koji bi svi u klubu što pre da zaborave.
Za kraj, kada se radi o izostancima, Karlo Ančeloti za ovaj duel protiv nemačkog predstavnika neće moći da računa na Alabu, Karvahala i Dijaza.

Dortmund: Milioneri ponovo blistaju u Ligi šampiona!

Iako se prošle sezone Dortmund u nemačkom šampionatu nije proslavio, pošto su popularni Milioneri na kraju završili tek na petom mestu na tabeli, sezona će biti upamćena po blistavim partijama ove ekipe u Ligi šampiona, gde je Borusija mimo svih očekivanja stigla do plasmana u veliko finale.
Nažalost, tamo je Real zasluženo slavio sa 2:0, ali to ne umanjuje sjajne partije ovog tima u elitnom klupskom takmičenju, a to pre svega mislimo zato što se nemački predstavnik nalazio u ubedljivo najtežoj grupi u kojoj su pored Dortmunda tu još bili i timovi poput PSŽ-a, Milana i Njukasla.
Ako se vratimo na prošlu sezonu u Bundesligi, jedina pozitivna stvar je to što je to peto mesto zbog odličnih partija nemačkih klubova u evropskim takmičenjima donelo Borusiji i plasman u Ligu šampiona.
Ponovo nemački predstavnik ima velike ambicije u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, što nam i pokazuju dosadašnji rezultati.
Naime, u prvom kolu je Dortmund slavio na teškom gostovanju kod Klub Briža, a taj duel u Belgiji je završen pobedom gostiju od 0:3, uz konstataciju da smo sva tri gola videli u drugom delu drugog poluvremena. Usledio je meč na domaćem terenu protiv Seltika, što je svakako bila i najbolja partija ovog tima u Ligi šampiona u poslednjih nekoliko godina, pošto je nemački predstavnik na Signal Iduna Parku slavio sa neverovatnih 7:1 uz čak tri gola Adejemija.
Nažalost, te sjajne partije u Ligi šampiona se nisu prenele i na Bundesligu, gde se popularni Milioneri trenutno nalaze na sedmom mestu na tabeli, ruku na srce uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Leverkuzen, a upravo to četvrto mesto će i ovog puta biti primarni cilj za ovu ekipu.
Do sada je četa Nurija Šahina odigrala sedam mečeva u elitnom rangu nemačkog fudbala i ostvarila četiri trijumfa, jedan remi ali i dva poraza.
Na poslednjih pet mečeva u šampionatu Dortmund je ostvario tri trijumfa uz dva poraza, a u prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Senkt Paulija, kada je bilo 2:1.
Inače, nije se Borusija proslavila na gostovanjima u dosadašnjem toku Bundeslige, pošto je ovaj tim na tri odigrana susreta bez trijumfa, a u tom periodu je nekadašnji šampion Nemačke jednom remizirao i dva puta doživeo poraz, od kojih je jedan bio veoma ubedljiv – kod Štutgarta kada je bilo 5:1.
Za kraj, Šahin za ovaj duel neće moći da računa na Adejemija, Kouta, Rejnu, Aninga i Besonga, dok je Zile pod znakom pitanja.

Naš predlog

Iako je Dortmund odlično startovao i u ovom izdanju Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u nešto izmenjenom formatu, smatramo da Madriđani, pogotovu nakon onog kiksa u prošlom kolu kod Lila prosto moraju da pobede na ovom duelu, zbog čega vam toplo preporučujemo da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.50.

Ako izuzmemo prošlosezonsko finale, kada je ulog bio ogroman, međusobni mečevi između ova dva tima nam skoro uvek donose dosta pogodaka, i sva je prilika da će to biti slučaj i večeras zbog čega vam preporučujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.15.

Za kraj, svakako je najrealnije da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak, a ako na to dodamo da su golovi neminovnost na ovom duelu u prestonici Španije, smatramo da je idealno da se fokusirate na igru GG3+, a sve to uz kvotu 1.85 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.