TIP DANA: Lajpcig – Liverpul: Bikovi još bez boda, Redsi siguno plove Ligom šampiona!

U sredu su na programu novi mečevi trećeg kola Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Red Bul Areni gde će fudbaleri Lajpciga ugostiti Liverpul.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Lajpcig: Mogu li Bikovi do prvog trijumfa u Ligi šampiona?

Lajpcig je i prošle sezone stigao do svog primarnog cilja, a to je godinama unazad plasman u Ligu šampiona. Na kraju su popularni Bikovi sezonu završili na četvrtom mestu na tabeli i ostavili Dortmund iza sebe. Inače, treba pomenuti da je prošla sezona započela fenomenalno, i to osvajanjem nemačkog Superkupa, nakon što je Bajern ponižen sa 3:0, ali je utisak da su puleni Marka Rozea nakon toga igrali poprilično nekonstantno i na kraju se više od četvrte pozicije nije ni moglo očekivati.
Klub je tokom leta nažalost napustio Dani Olmo, koji je prešao u Barselonu u transferu vrednom 60 miliona evra, sa sve bonusima, a pravo je čudo kako je Red Bul uspeo da zadrži Simonsa i Šeška, iako je za ovu dvojicu fudbalera vladalo ogromno interesovanje.
U dosadašnjem toku nemačke Bundeslige, Lajpcig je odigrao sedam mečeva i još uvek ne zna za poraz, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila pet trijumfa uz dva remija, što je trenutno dovoljno za deobu prvog mesta na tabeli, uz isti broj bodova kao i Bajern.
U prošlom kolu su popularni Bikovi odigrali još jedan veoma dobar meč u prvenstvu, ovog puta na gostovanju kod Majnca, koji je savladan sa 0:2.
Na domaćem terenu u Bundesligi je nekadašnji osvajač Kupa do sada ostvario dva trijumfa uz jedan remi, ali bez primljenog gola.
Što se tiče Lige šampiona, pre svega treba reći da je Lajpcig na startu imao veoma težak raspored, pošto je ova ekipa u prvom kolu gostovala kod Atletiko Madrida, koji je ruku na srce uz dosta muke posle preokreta slavio sa 2:1.
U drugom kolu je nemački predstavnik takođe imao veoma težak posao, pošto je ugostio Juventus, a taj duel je završen pobedom gostujuće ekipe od 2:3, pa nakon dva odigrana kola u elitnom klupskom takmičenju Lajpcig još uvek nema osvojen bod.
Deluje da ovaj duel protiv Liverpula dolazi u veoma lošem trenutku po Lajpcig, pošto bi eventualan neuspeh vrlo verovatno i značio oproštaj od bilo kakve borbe za plasman na poziciju koja na kraju donosi plasman u doigravanje, iako treba reći da je nakon ovog kola ostalo još čak pet mečeva da se odigra, i dosta bodova je u opticaju, tako da je apsolutno sve otvoreno.

Liverpul: Redsi igraju na veoma visokom nivou!

Nekako će prošla sezona Liverpula ostati upamćena po tome što je ona bila poslednja za Jirgena Klopa, koji je odlučio da napusti klub. Na njegovo mesto se seo doskorašnji trener Fejnorda, Arne Slot, i ako se po jutru dan poznaje, deluje da je to bio najbolji mogući posao čelnih ljudi kluba sa Enfilda.
Pre svega, treba reći da tokom leta osim dolaska Kjeze nije bilo nekih većih transfera, ali sigurno je da je najbitnije što je Liverpul sačuvao okosnicu iz prošle sezone.
U ovom trenutku se engleski velikan nalazi na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Mančester siti, i kako sada stvari stoje deluje da će ova dva tima, uz naravno Arsenal i ovog puta voditi glavnu reč kada je u pitanju naslov prvaka Engleske, a svakako da će to biti primarni cilj za Liverpul.
Do sada su Redsi odigrali osam mečeva u elitnom rangu engleskog fudbala i ostvarili čak sedam trijumfa, uz samo jedan poraz i to mimo svih očekivanja na domaćem terenu od Notingem Foresta, kada su popularni Šumari slavili sa 0:1.
U prošlom kolu su izabranici Arne Slota odigrali još jedan veoma dobar meč i u velikom derbiju slavili na svom stadionu protiv ove sezone odličnog Čelsija, a taj duel na Enfildu je završen rezultatom 2:1. Pre toga je Liverpul slavio i na veoma teškom gostovanju kod Kristal Palasa, i to sa minimalnim rezultatom.
Na gostovanjima je do sada ova ekipa perfektna, kako u Premijer ligi, tako i u Ligi šampiona, a u engleskom šampionatu su Redsi na četiri odigrana meča ostvarili isto toliko trijumfa, uz samo jedan primljen pogodak, što možda i najbolje odslikava kako ova ekipa igra ove sezone.
Kada se radi o Ligi šampiona, engleski predstavnik je za sada maksimalan. U prvom kolu je ovaj tim slavio na veoma teškom gostovanju kod Milana, kada je bilo 1:3, iako su Rosoneri prvi stigli do trijumfa. U drugom kolu je usledio meč protiv Bolonje na Enfildu, a taj meč je bez većih problema engleski predstavnik dobio rezultatom 2:0, i trenutno se nalazi na deobi prvog mesta na tabeli, uz još čak šest ekipa koje posle prva dva kola imaju maksimalan broj bodova.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Lajpciga i Liverpula je odigran pre dve godine, i bio je prijateljskog karaktera, a na njemu je tim sa Enfilda slavio sa više nego ubedljivih 5:0.

Naš predlog

Sigurno je da će Lajpcig dati sve od sebe da dođe do prvih bodova u novom formatu Lige šampiona, međutim, deluje da ih očekuje najteži mogući posao, pošto Redsi blistaju na startu sezone. Prva asocijacija za ovaj duel su svakako golovi, a smatramo da će ih na ovom duelu biti najmanje četiri, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.25.

Pomenuli smo već da je ovaj duel za Lajpcig praktično biti ili ne biti i mišljenja smo da će ova ekipa uspeti nekako da odoli Redsima, pa vam hrabro savetujemo da vaš fokus usmerite ka duploj šansi 1X, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.00.

Za kraj, najrealnije je sigurno da će i jedna i druga ekipa na Red Bul Areni postići makar jedan pogodak, pa vam zato preporučujemo da odigrate igru GG, a sve to uz kvotu 1.53 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.