TIP DANA: Lion – Bešiktaš: Lion je ponovo onaj stari!

U četvrtak je zaista spektakularna ponuda za klađenje, pošto nas očekuju mečevi Liga Evrope i Lige konferencija, a u moru zanimljivih susreta za vas smo ovog puta analizirali meč između Liona i Bešiktaša, naravno u sklopu drugog kola drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Početak susreta između francuskog i turskog predstavnika je zakazan za 21h.

Lion: Sjajne partije u poslednje vreme!

Lion spada u red najtrofejnijih francuskih klubova, mada u poslednjih nekoliko godina ovaj tim nije na svom prepoznatljivom nivou.
Prošla sezona je krenula katastrofalno, a prvi deo sezone su popularni Lavovi završili u donjem delu tabele, i činilio se da francuskom velikanu predstoji velika borba za opstanak. Usledio je veoma zanimljiv zimski prelazni rok, dolazak nekoliko sjajnih fudbalera, pa je Lion veoma brzo od tima koji se nalazio na poziciji koja vodi u Ligu 2, stigao do fenomenalnog šestog mesta na tabeli i plasmana u Ligu Evrope, što jeste bio primarni cilj, ali na polovini sezone se činilo da je to i te kako nerealno.
Drugi deo sezone je Lion odigrao praktično bez greške, a u poslednjem kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Strazbura i obezbedila pomenuto šesto mesto na tabeli, što je bio povod za veliko slavlje na tribinama, i nagoveštaj da se francuski velikan polako ali sigurno vraća.
Ne smemo naravno zaboraviti ni odlične partije u prošlosezonskom izdanju francuskog Kupa, gde su Lavovi u velikom finalu nažalost poraženi od PSŽ-a.
Početak ove sezone nije bio obećavajući, međutim, u poslednje vreme Lion igra na vrhunskom nivou, i kako sada stvari stoje neće biti iznenađenje ukoliko na kraju ova ekipa dođe do pozicije koja vodi u Ligu šampiona, a to će i biti primarni cilj za ovu sezonu.
Naime, trenutno se Lavovi nalaze na sedmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lil, a sjajno ova ekipa igra u poslednje vreme, pošto je na tri odigrana meča ostvarila isto toliko trijumfa. U prošlom kolu je nekadašnji šampion Francuske bez većih problema slavio na gostovanju kod Avra, a taj duel je završen rezultatom 0:4. Pre toga je Lion pobedio i Nant na svom stadionu, a pozitivna serija je krenula od pobede na gostovanju kod Tuluza.
Što se tiče Liga Evrope, i tu za sada Lion igra na veoma visokom nivou, uz konstataciju da će primarni cilj biti plasman u narednu fazu. U prvom kolu je francuski predstavnik slavio na svom stadionu protiv Olimpijakosa, a taj meč je završen rezultatom 2:0. I u prošlom kolu je Lion odigrao fantastičan meč, ovog puta na gostovanju kod Rendžersa, kada je ova ekipa bez mnogo problema slavila sa 1:4.

Bešiktaš: Može li turski predstavnik do prvih bodova u Ligi Evrope?

Poznato je da je Bešiktaš, odmah iza Galatasaraja i Fenerbahčea najtrofejniji turski tim, uz napomenu da je ovaj klub do sada šesnaest puta dolazio do naslova prvaka. Poslednji put je to bio slučaj pre četiri godine, kada su ova ekipa i Galatasaraj imale isti broj bodova, a na kraju je odlučila bolja gol razlika, preciznije samo jedan pogodak, i svakako da je to bilo jedno od najzanimljivijih izdanja turske Superlige u poslednjih dvadesetak godina.
Nije se prošle godine tim iz Istanbula previše proslavio u elitnom izdanju turskog šampionata, pošto je ova ekipa na kraju zauzela tek šesto mesto na tabeli, međutim, treba pomenuti da je sezona ipak završena sa osvojenim trofejom, i to u turskom Kupu, gde je ova ekipa u velikom finalu bila bolja od Trabzona. Bio je to jedan fenomenalan meč u kom je Bešiktaš slavio sa 3:2, a pobedonosni pogodak delo je Al Musratija u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
U međuvremenu je tokom leta u ovaj klub stiglo nekoliko vrhunskih pojačanja, a tu pre svih mislimo na Imobilea, Silvu i Žoao Marija, a sve u nastojanju da ovaj klub ponovo bude konkurentan kada je u pitanju borba za naslov prvaka Turske. Sezona je počela spektakularno, pošto je Bešiktaš u Superkupu demolirao Galatasaraj i to sa više nego ubedljivih 5:0, a dosta dobro je ova ekipa započela i tursko prvenstvo.
Do sada je nekadašnji šampion Turske odigrao osam mečeva i ostvario šest trijumfa i dva remija, i trenutno se Imobile i drugari nalaze na drugom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na Galatasaraj, ali i meč manjka u odnosu na aktuelnog šampiona Turske.
U prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Konje, a taj duel je završen rezultatom 2:0, uz nove golove Imobilea i Rafe Silve koji igraju na veoma visokom nivou u svom novom klubu.
Što se tiče Liga Evrope, svakako da smo dosta više očekivali od turskog predstavnika, koji je do sada na dva odigrana meča doživeo dva teška poraza. Prvo je Bešiktaš poražen na gostovanju kod Ajaksa kada je bilo 4:0, a potom i na svom stadionu od Ajntrahta iz Frankfurta, pošto je taj duel završen rezultatom 1:3, pa je sva prilika da turskog predstavnika i ovog puta očekuje veoma težak zadatak.

Naš predlog

Kao što smo to već i pomenuli u analizi, Lion igra fantastično u poslednje vreme i kako sada stvari stoje fudbaleri ove ekipe ne nameravaju da se zaustave, zbog čega francuskom predstavniku i dajemo prednost na ovom duelu i savetujemo vam da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.57.

Mišljenja smo da čak i da će Lion od prvog minuta meča krenuti silovito ka golu turskog predstavnika, a sve kako bi popularni Lavovi što pre stigli do prednosti, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1 koji kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.30.

Za kraj, i više nego realno je da će domaća ekipa postići dva ili više pogotka na svom stadionu, pa otuda i preporuka D2+, a sve to uz kvotu 1.55 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.