DERBI DANA: Fenerbahče – Mančester Junajted: Đavoli na Bosforu traže izlaz iz krize!

U četvrtak nas očekuje treće kolo Liga Evrope, ali i drugo kolo Lige konferencija, a bez mnogo dileme se derbi dana igra u Istanbulu, gde će snage odmeriti Fenerbahče i Mančester Junajted.
Fenerbahče za sada ne zna za poraz u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, dok tim sa Teatra snova ne zna za trijumf u Ligi Evrope, pa je sigurno da oba tima imaju velike ambicije na ovom susretu u Istanbulu.
Početak duela između turskog i engleskog predstavnika je zakazan za 21h.

Fenerbahče: Od Murinja se dosta više očekivalo!

Nažalost, Fenerbahče već u ranoj fazi sezone, preciznije u avgustu, nije uspeo da dođe do svog primarnog cilja, a to je naravno bio plasman u Ligu šampiona, pošto je turski predstavnik u dvomeču eliminisan od Lila. Bio je to veliki udarac za sve navijače tima iz Istanbula, pogotovu što je tokom leta na klupu ovog tima seo legendarni Žoze Murinjo, što je možda i morala da bude garancija za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje. Nažalost, to se nije desilo, pa je turski predstavnik morao da se zadovolji sa plasmanom u Ligu Evrope.
Kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, puleni Žozea Murinja su do sada odigrali dva meča u istom i ostvarili jedan trijumf i jedan remi.
U prvom kolu Liga Evrope turski predstavnik je odigrao veoma dobar meč protiv nimalo naivnog Rojal Uniona i slavio sa 2:1, da bi u drugom kolu ovaj tim remizirao u gostima kod Tventea, a taj meč je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je domaća ekipa bila daleko bolji tim na terenu.
Generalni utisak je da se sa partijama ovog tima u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju svakako može biti zadovoljan, međutim, daleko veći problem je trenutno tursko prvenstvo.
Naime, u ovom trenutku se Fener nalazi tek na četvrtom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Galatasaraj, iako Fenerbahče ima i meč manjka, međutim to je za sada slaba uteha. Na osam odigranih mečeva Dušan Tadić i drugari su ostvarili pet trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to na svom stadionu u velikom derbiju protiv Galatasaraja, kada je bilo 1:3.
Ni u prošlom kolu se puleni Žozea Murinja nisu previše proslavili, pošto je ova ekipa na gostovanju kod Samsuna odigrala samo 2:2, uz napomenu da je domaćin tim stigao do poravnanja na dva minuta do isteka regularnog toka.
Kada se podvuče crta, mora se priznati da smo od Fenerbahčea očekivali daleko više ove sezone, međutim, ono što je jedina pozitivna stvar je to što ima još dosta vremena da se neke stvari isprave, a samim tim i ovaj tim postane konkurentan u borbi za naslov prvaka Turske.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Fenerbahčea i Mančester Junajteda je odigran 2016. godine u grupnoj fazi Liga Evrope, kada je turski predstavnik na svom stadionu slavio sa 2:1.

Mančester Junajted: Ten Hagu se ozbiljno drma klupa!

Godinama unazad Junajted nije na svom prepoznatljivom nivou, a poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa do poslednjeg naslova prvaka Engleske došla još 2013. godine, kada je na klupi ovog tima sedeo legendarni Aleks Ferguson, dok je kapiten bio Nemanja Vidić.
Od tada je prošlo čak jedanaest godina, a od tog perioda engleski velikan skoro da nije ni bio konkurentan kada je u pitanju borba za naslov prvaka Engleske.
U prošlom izdanju Premijer lige tim sa Teatra snova je stigao do katastrofalnog osmog mesta na tabeli, i ono što je sigurno je da Junajted ne bi ni došao u situaciju da igra Ligu Evrope, da ovaj tim u velikom finalu FA Kupa nije savladao svog gradskog rivala, ekipu Mančester Sitija, što je bez ikakve sumnje bila i najbolja partija ovog tima prošle sezone.
Primarni cilj će ove sezone bez ikakve sumnje biti plasman u Ligu šampiona, međutim treba biti iskren pa se zapitati da li je to u ovom trenutku realno. Trenutno se puleni Ten Haga, kome se ozbiljno drma klupa, nalaze na katastrofalnom dvanaestom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Aston Vilu. Ruku na srce, u prošlom kolu je Junajted odigrao jedan dobar meč na svom stadionu protiv Brentforda, gde je ova ekipa nakon preokreta slavila sa 2:1. Pre toga je nekadašnji šampion Engleske remizirao u gostima kod Aston Vile, što je takođe dobar rezultat ako uzmemo u obzir kako tim iz Birmingema igra u poslednje dve sezone.
Bez ikakve sumnje, za sada se očekivalo dosta više u Ligi Evrope, gde je u prvom kolu engleski predstavnik na svom stadionu samo remizirao protiv Tventea, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Nakon toga je usledilo teško gostovanje kod Porta, a bio je to jedan spektakularan susret koji nam je doneo čak šest pogodaka, a na kraju je bilo 3:3, što je možda i najrealnije, iako treba pomenuti da je Junajted u jednom trenutku imao i dva gola prednosti. Bod pulenima Ten Haga doneo je Megvajer golom u prvom minutu sudijske nadoknade, pa posle dva odigrana kola jedan od na papiru glavnih favorita za osvajanje Liga Evrope ima samo dva boda na svom kontu.
Za kraj, veliki hendikep za Junajted predstavljaće neigranje Bruna Fernandeša, koji je na Dragau dobio crveni karton, dok pored njega Ten Hag neće moći da računa ni na Megvajera, Joroa i Mainua, dok su pod znakom pitanja Kazemiro, Ugarte, Šo, Maunt, Hojlund i Malasija.

Naš predlog

Veoma težak duel za prognoziranje pošto i jedni i drugi nisu na svom nivou. Možda baš ovaj duel bude prekretnica za jednu od ove dve ekipe, a pre svega, smatramo da bi vrlo lako i jedan i drugi tim mogao da dođe do makar jednog pogotka zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Mozzartbet odredila kvotu 1.55.

Sva je prilika da nas očekuje jedan i te kako efikasan duel u Istanbulu, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.65.

Za kraj, sigurno je da će i Žoze Murinjo imati veliki motiv protiv svog bivšeg kluba, a kako Junajted u eri Ten Haga ima dosta problema na gostovanjima, smatramo da će turski predstavnik izbeći poraz na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da odigrate duplu šansu 1X, a sve to uz kvotu 1.58 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.