TIP DANA: Lans – Lil: Lans retko greši na svom terenu, Doge blistaju u Ligi šampiona!

U subotu je fantastična ponuda za klađenje, pošto nam ovaj dan širom Evrope donosi pregršt veoma zanimljivih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Lansa i Lila, što će ujedno biti i meč između dva tima koja su do sada sakupila isti broj bodova u ovogodišnjem izdanju Lige 1 i trenutno ovi timovi dele četvrto mesto na tabeli.
Početak ovog susreta je zakazan za 21h.

Lans: Može li Lans ponovo do Lige šampiona?

Lans je do sada samo jednom u svojoj istoriji osvojio francusko prvenstvo, a poslednjih godina ova ekipa ima veoma zapaženu ulogu u Ligi 1. Preprošla sezona je bila fantastična pošto je Lans na kraju završio na drugom mestu na tabeli i stigao do vicešampionske titule u Francuskoj, a sve to je ovom klubu posle baš dosta vremena donelo plasman u Ligi šampiona. Opšti utisak je da se francuski predstavnik obrukao, ali ipak grupa je bile preteška, pošto su njoj bili timovi poput Arsenala, Sevilje i PSV, pa je bilo nerealno očekivati da Lans u toj konkurenciji dođe do plasmana u nokaut fazu.
Ako se osvrnemo na prošlo izdanje elitnog ranga francuskog fudbala, na kraju je Lans završio na sedmom mestu na tabeli što je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, međutim, u plej-ofu za ulazak u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, Lans je eliminisan od Panatinaikosa, pa ova simpatična ekipa neće drugi put zaredom predstavljati Francusku u evropskim takmičenjima.
Tokom leta je novi trener ovog kluba postao Vil Stil, koji je sasvim sigurno jedan od najtalentovanijih trenera današnjice, a primarni cilj Lansa će naravno ponovo biti izlazak u Evropu.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Francuske nalazi na deobi četvrtog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Lil, koji i dolazi u goste u ovom kolu. Treba pomenuti da je četvrta pozicija ujedno i poslednja koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, ruku na srce kroz kvalifikacije.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu francuskog fudbala puleni Vil Stila su ostvarili jedan trijumf i čak četiri remija, a u prošlom kolu je Lans slavio na teškom gostovanju kod Sent Etjena, a taj duel je završen rezultatom 0:2. Pre toga je ovaj tim remizirao na gostovanju kod Strazbura, kada je bilo 2:2.
Inače, treba pomenuti da je ova ekipa do sada bez poraza, pošto je Lans na osam odigranih mečeva ostvario tri trijumfa uz čak pet remija.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, gde ova ekipa godinama unazad igra na veoma visokom nivou, puleni Vil Stila su do sada odigrali tri meča i ostvarili jedan trijumf, uz dva remija, i bez ijednog primljenog gola.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Lansa i Lila je odigran krajem marta ove godine, kada su popularne Doge na svom stadionu slavile sa 2:1.

Lil: O ovoj ekipi se u poslednje vreme dosta priča!

Nažalost, Lil je prošle sezone u poslednjem kolu prokockao direktan plasman u Ligu šampiona, pa su popularne Doge morale u kvalifikacije.
Tamo je ova ekipa odigrale četiri sjajna meča i uspela da eliminišu prvo favorizovani Fenerbahče, koji od ovog leta predvodi Žoze Murinjo, a potom i Slaviju iz Praga, što je na prvi pogled bio i lakši posao od dvomeča sa turskim predstavnikom.
Kada smo se već dotakli Lige šampiona, treba istaći da ovaj tim u poslednje vreme igra sjajno u ovom takmičenju, iako ništa nije nagoveštavalo da bi to mogao da bude slučaj.
Naime, u prvom kolu ekipa Lila je poražena na gostovanju kod Sportinga iz Lisabona, kada je bilo 2:0, da bi u drugom kolu ovaj tim odigrao jedan od svojih najboljih mečeva u evropskim takmičenjima u poslednje vreme, pošto je francuski predstavnik na svom stadionu savladao Real Madrid sa minimalnim rezultatom. Ipak, nije to bilo sve od Doga u dosadašnjem toku elitnog klupskog takmičenja, pošto je ova ekipa u prošlom kolu mimo svih očekivanja slavila na jednom od najtežih gostovanja u Evropi, kod Atletiko Madrida, a taj susret je završen rezultatom 1:3, nakon čega su znatno porasle šanse ove ekipe kada je u pitanju direktan plasman u četvrtfinale, što se potajno i pominjalo kao primarni cilj pred početak novog formata Lige šampiona.
Generalno, svi navijači Lila mogu da budu zadovoljni i sa dosadašnjim partijama svoje omiljene ekipe u Ligi 1, pošto se trenutno ovaj tim nalazi na deobi četvrtog mesta na tabeli, koje je kao što smo već pomenuli malopre poslednje koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, uz konstastaciju da će Doge dati sve od sebe da ovog puta kvalifikacije izbegnu.
Na poslednjih pet mečeva nekadašnji šampion Francuske je ostvario dva trijumfa, isto toliko remija i jedan poraz, a u prošlom kolu je ova ekipa remizirala na veoma teškom gostovanju kod Monaka, kada nije bilo golova. Pre toga je Lil slavio na svom stadionu protiv Tuluza sa 2:1.
Za kraj, kada se radi o partijama na gostovanjima, do sada je četvrtoplasirani tim na tabeli odigrao četiri meča na strani i ostvario dva trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz i to od Sent Etjena.

Naš predlog

Kao što smo već pomenuli, Lans godinama unazad igra sjajno na domaćem terenu, i to je najveći razlog zašto je ova ekipa u poslednje dve sezone stigla do pozicija koje na kraju vode u Evropu, međutim, ovog puta u goste dolazi Lil, koji igra fenomenalno u poslednje vreme, što su najbolje na svojoj koži osetili klubovi iz Madrida.
Primarna prognoza za ovaj meč je bez ikakve sumnje igra GG, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.77.


Smatramo da će Lil nastaviti sa sjajnim partijama u poslednje vreme i da će ova ekipa i pored toga što Lans igra sjajno na svom terenu, uspeti da odoli ovoj ekipi na strani, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa duplom šansom X2, koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.62.

Za kraj, sigurni smo da neće biti iznenađenje ukoliko Lil od prvog minuta meča krene ofanzivno ka golu Lansa, pa se vrlo lako može dogoditi da nekadašnji šampion Francuske postigne dva ili više pogotka na jednom od najtežih gostovanja u Ligi 1, zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru G2+, a sve to uz fenomenalnu kvotu 2.85 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.