DERBI DANA: Real Madrid – Barselona: Posle masakra nad Nemcima sledi međusobno razračunavanje u El Klasiku!

Subota nam po starom dobrom običaju donosi nekoliko fenomenalnih mečeva, a bez ikakve sumnje, derbi dana se igra na renoviranom “Santjago Bernabeu” gde će snage u novom El Klasiku odmeriti ekipe Real Madrida i Barselone.
Pre ovog kola se Katalonci nalaze na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Real, a kako Atletiko Madrid nije na vrhunskom nivou na startu ove sezone, utisak je da će ova dva tima ponovo voditi veliku borbu za naslov prvaka Španije.
Početak susreta između dva ljuta rivala je zakazan za 21h.

Real Madrid: Četiri vezana trijumfa nad Barselonom!

Pre svega, treba reći da je prošla sezona za Real bila fenomenalna pošto je ova ekipa stigla do naslova prvaka Evrope, ali i Španije.
Kao i uvek, i ovog puta Madriđani imaju najviše moguće ciljeve, a barem na papiru se čini da kraljevski klub ove sezone ima još jaču ekipu nego što je to bio slučaj prošle sezone, pošto je tokom leta ova ekipa konačno uspela da angažuje Kilijana Embapea.
U ovom trenutku se najtrofejniji klub na svetu nalazi na drugom mestu na tabeli La Lige uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Barselonu, a kao što je dobro poznato, upravo ove dve ekipe će večeras odmeriti snage na “Santjago Bernabeu” i nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu španskog fudbala Madriđani su ostvarili četiri trijumfa uz jedan remi, i to u derbiju Madrida, kada je na gostovanju kod Atletika bilo 1:1, uz napomeu da su Jorgandžije do izjednačenja stigle u sudijskoj nadoknadi.
U prošlom kolu su izabranici Karla Ančelotija slavili na veoma teškom gostovanju kod Selte, koja igra veoma dobro na startu ove sezone, a taj duel u Galiciji je završen rezultatom 1:2. Do sada je aktuelni šampion Španije čak tri puta remizirao, i to sva tri puta na strani, gde se Real do sada nije proslavio.
Ipak, kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada su Madriđani odigrali pet mečeva na strani i ostvarili isto toliko trijumfa, ali je veliko pitanje da li će skor biti maksimalan i nakon ovog El Klasika, pošto Barselona blista u poslednje vreme.
Kada se radi o Ligi šampiona, u prvom kolu je Real slavio na svom stadionu protiv Štutgarta, koji je većim delom tog susreta bio bolja ekipa na terenu. U drugom kolu je španski predstavnik odigrao jedan veoma loš meč na gostovanju kod Lila, koji je potpuno zasluženo slavio sa 1:0. Ni meč poslednjeg kola elitnog klupskog takmičenja nije najbolje započeo za Real, pošto je Dortmund na odmor otišao sa dva gola prednosti, ali je onda kraljevski klub ubacio u petu brzinu, i u drugom delu igre postigao čak pet pogotka, a samim tim i stigao do drugog trijumfa u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, koje se od ove sezone igra po nešto izmenjenom principu.
Karlo Ančeloti trenutno ima dosta kadrovskih problema, pošto za ovaj El Klasiko, ali i za ovogodišnje izdanje La Lige neće moći da računa na Karvahala, koji je doživeo tešku povredu kolena, a pored njega ovaj duel će propustiti i Alaba, Rodrigo i golman Kurtoa.
Za kraj, moramo pomenuti da je Real Madrid na poslednja četiri zvanična meča protiv Barselone ostvario isto toliko trijumfa, i sigurno je da zbog toga fudbaleri ove ekipe u veoma lepom raspoloženju dočekuju ovaj meč sa liderom na tabeli.

Barselona: Flikova Barsa igra najlepši fudbal u Evropi!

Barselona se prošle sezone blago rečeno nije proslavila, pošto ova ekipa na kraju nije uspela da osvoji niti jedan trofej, a samo to se pamti i broji u redovima španskog velikana.
Tokom leta je na užarenu klupu Barselone seo Hansi Flik, i iako se radi o jednom izuzetnom stručnjaku, utisak je da je malo ko mogao da pretpostavi da će Katalonci igrati ovako dobro.
Naime, trenutno se tim sa Nou Kampa nalazi na prvom mestu na tabeli La Lige uz tri boda viška u odnosu na drugolasirani Real Madrid. Do sada je nekadašnji šampion Španije odigrao deset mečeva u elitnom rangu španskog fudbala i ostvario čak devet trijumfa uz samo jedan poraz, i to mimo svih očekivanja na gostovanju kod Osasune, kada je bilo čak 4:2.
U prošlom kolu su puleni trenera Flika odigrali još jedan odličan meč i na svom stadionu bez većih problema slavili sa 5:1 protiv Sevilje, koja poslednjih godina nije na svom prepoznatljivom nivou. Naravno, nećemo preterati ukoliko kažemo da je taj trijumf domaćina mogao biti i ubedljiviji, a pre toga je lider na tabeli La Lige gostovao kod Alavesa, a taj meč u Baskiji je završen rezultatom 0:3.
Do sada je Barselona na deset odigranih mečeva postigla 33 pogodaka, što nam daje prosek od tri i više postignuta gola po meču, i to je možda i najbolji pokazatelj koliko dobro Barsa izgleda za sada.
Na gostovanjima je ovaj tim pored tog pomenutog poraza od Osasune, ostvario pet trijumfa, a treba pomenuti da je četa Hansi Flika na gostovanjima kod nimalo naivnih ekipa poput Viljareala i Đirone postigla ukupno devet pogodaka.
Naravno, nisu izostale sjajne partije ni u Ligi šampiona, iako je u prvom kolu Barselona poražena na gostovanju kod Monaka, kada je bilo 2:1. Ipak, veliko je pitanje kako bi taj duel bio završen da gostujuća ekipa u ranoj fazi meča nije ostala sa igračem manje, što je predstavnik Francuske i te kako znao da kazni.
U drugom kolu je španski predstavnik slavio na svom stadionu protiv Jang Bojsa, a taj duel je završen ubedljivom pobedom Barse od čak 5:0. U prošlom kolu elitnog klupskog takmičenja bili smo svedoci velikog derbija, pošto su snage odmerili Barselona i Bajern iz Minhena, a taj meč su Katalonci rešili u svoju korist rezultatom 4:1, i još jednom pokazali čitavoj Evropi da imaju velike ambiije u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, a sigurno je da ukoliko ovaj tim nastavi sa ovakvim partijama, ni završnica nije daleko.
Poput svog kolege na klupi Reala, i Hansi Flik ima dosta kadrovskih problema uoči ovog El Klasika, pa tako trener Barselone neće moći da računa na Arauha, ter Štegena, Kristensena, Bernala i Toresa, dok je Garsija pod znakom pitanja.

Naš predlog

Retko kada se dogodi da nam El Klasiko ne donese makar po jedan pogodak na obe strane, i neka to bude naša primarna prognoza za predstojeći duel između Real Madrida i Barselone, pa vam savetujemo da odigrate igru GG uz kvotu 1.40 u kladionici Mozzartbet.

I jedna i druga ekipa igra napadački fudbal, a posebno se to u ovom slučaju odnosi na Barselonu koja igra za gol više, i nakon četiri vezana poraza od svog ljutog rivala, mišljenja smo da bi Katalonci ove večeri na “Santjago Bernabeu” mogli da odole Realu, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa duplom šansom X2, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.70.

Za kraj, nema apsolutno nikakve sumnje da nas u Madridu očekuje jedan spektakularan susret koji će nam po svojoj prilici doneti baš dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da okušate sreću sa igrom 4+, a sve to uz kvotu 2.00 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.