TIP DANA: Arsenal – Liverpul: Redsi čuvaju tvrđavu od topovske plajbe!

U nedelju je fenomenalna ponuda za klađenje, pošto nas u ligama “petica” očekuje nekoliko sjajnih susreta, a jedan od njih se bez ikakve sumnje igra na Emirejtsu, gde će fudbalerio Arsenala u velikom derbiju engleskog fudbala ugostiti Liverpul.
Pre ovog kola, Redsi su držali prvo mesto na tabeli uz bod viška u odnosu na Siti, i četiri više od trećeplasiranog Arsenala, pa bi domaća ekipa eventualnim trijumfom ponovo uhvatila priključak u borbi za naslov prvaka Engleske.
Početak ovog susreta između dva ljuta rivala je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Arsenal: Tobdžije retko gube u mečevima protiv timova iz velike šestorke!

Arsenal u poslednje dve-tri godine konačno podseća na onu ekipu koja je početkom ovog veka predstavljala strah i trepet za sve protivnike.
Ipak, poražavajuće zvuči podatak da je tim iz Londona do svog poslednjeg naslova prvaka stigao još 2004. godine, i to bez poraza, uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Čelsi.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, puleni Mikela Artete su na kraju morali da se zadovolje sa vicešampionskom titulom, uz samo dva boda manjka u odnosu na Mančester siti, pa je utisak da Tobdžije odavno nisu bile bliže naslovu prvaka Engleske, a sva je prilika da će to i ovog puta biti primarni cilj za ovu ekipu.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Engleske nalazi na trećem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul, koji između ostalog i dolazi Arsenalu u goste u ovom kolu, što će biti veoma lepa prilika da Tobdžije priđu na samo bod zaostatka lideru na tabeli i aktivno se uključe u borbu za naslov prvaka Engleske.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu ova ekipa je ostvarila tri trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz, i to u prošlom kolu na gostovanju kod Bornmuta, a taj duel je završen rezultatom 2:0. Pre toga su Tobdžije bile bolje na svom stadionu od Sautemptona, kada je bilo 3:1.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada je Arsenal odigrao četiri susreta na svom stadionu i ostvario tri trijumfa uz jedan remi, i to protiv Brajtona, međutim, veliko je pitanje kako bi taj duel bio završen da Deklan Rajs nije dobio crveni karton.
Naravno, treba pomenuti da engleski predstavnik ove sezone nastupa i u Ligi šampiona, a do sada su puleni Mikela Artete na tri odigrana susreta bez poraza, a u tom periodu je ova ekipa dva puta trijumfovala, uz jedan remi i to na startu protiv Atalante u gostima, kada nije bilo pogodaka.
Nakon toga je engleski predstavnik ostvario dva trijumfa na svom stadionu i to prvo protiv PSŽ-a kada je bilo 2:0, ali i u prošlom kolu protiv Šahtjora, a taj meč je završen sa minimalnom pobedom domaćina.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj duel, Mikel Arteta ovog puta neće moći da računa na Edegora, Kalafiorija, Salibu, Tirnija i Tomijašija, dok su Saka i Timber pod znakom pitanja.

Liverpul: Najteži ispit za Redse u dosadašnjem toku sezone!

Ova sezona će sasvim sigurno biti različita od prethodnih nekoliko, a glavna promena se desila na klupi pošto je Jirgen Klop napustio klub, a na njegovo mesto je seo Arne Slot.
Pre svega, kada se govori o eri Jirgena Klopa, moramo pomenuti da je za to vreme Liverpul stigao do naslova prvaka Engleske i to prvi put posle 30 godina posta, ali se ne sme zaboraviti ni trijumf u Ligi šampiona, i to pošto je ova ekipa u velikom finalu uspela da savlada Totenhem sa 2:0. Još dva puta su Redsi uspevali da dođu do plasmana u finale, ali je oba puta ovaj klub gubio od Real Madrida.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, moramo pre svega reći da je primarni cilj ostvaren, a to je naravno godinama unazad plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo se već dotakli istog, treba reći da puleni Arne Slota na startu novog izdanja Lige šampiona, koja se igra u novom formatu, igraju na veoma visokom nivou.
U prvom kolu je engleski predstavnik slavio na gostovanju kod Milana, kada je bilo 1:3, da bi u drugom kolu Liverpul odmerio snage sa još jednom ekipom iz Italije – Bolonjom, koja je bez mnogo problema savladana sa 2:0.
U prošlom kolu su Redsi imali veoma težak zadatak na gostovanju kod Lajpciga, gde je ova ekipa takođe odigrala jedan dobar meč i slavila sa minimalnim rezultatom.
Što se tiče Premijer lige, slobodno možemo reći da stvari barem za sada teku po planu, pošto je ova ekipa pre ovog kola bila stacionirana na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Mančester siti, ali i uz četiri boda manjka u odnosu na trećeplasirani Arsenal, kod koga Liverpul i gostuje u ovom kolu, što će biti veoma važan meč i za jedne i za druge.
Do sada je lider na tabeli odigrao osam mečeva u šampionatu i ostvario sedam trijumfa uz jedan poraz, i to mimo svih očekivanja na svom stadionu od Notingem Foresta, kada je bilo 0:1.
U prošlom kolu su puleni Arne Slota, koji za sada radi sjajan posao na klupi svog novog tima, slavili na svom stadionu protiv Čelsija u jednom sjajnom duelu koji je završen rezultatom 2:1, i pravo je čudo kako nismo videli još neki pogodak na tom susretu. Pre toga je ova ekipa slavila i na gostovanju kod Kristal Palasa, i to sa minimalnim rezultatom.
Kada se radi o partijama na strani, do sada je ova ekipa odigrala četiri meča na strani i ostvarila isto toliko trijumfa i trenutno je Liverpul najbolji gostujući tim u Premijer ligi.
Za kraj, Arne Slot za ovaj duel neće moći da računa na Alisona, Žotu i Eliota, dok su pod znakom pitanja Kjeza i Bredli.

Naš predlog

Kao što je to svima verovatno dosta dobro poznato, Arsenal zaista retko gubi u mečevima protiv timova iz velike šestorke. Do sada je bilo dva takva, protiv Totenhema, koji je ovaj tim dobio, i protiv Mančester sitija, kada je bilo 2:2, uz podatak da su Tobdžije primili izjednačujući pogodak u poslednjim trenucima susreta. Smatramo da će i ovog puta domaćin odigrati jedan veoma dobar meč i naneti drugi poraz lideru na tabeli Premijer lige, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.50.

Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih međusobnih mečeva između dva engleska velikana, doći ćemo do zaključka da su nam ti dueli uglavnom donosili veliki broj pogodaka i smatramo da nas nešto slično očekuje i večeras, zbog čega vam savetujemo da vaš fokus usmerite ka igri 3+, a sve to uz kvotu 1.85 u Mozzartu.

Za kraj, nije Arsenal bio previše efikasan ove sezone, međutim, za očekivati je da će domaćin ovog susreta od samog starta krenuti ofanzivno ka golu Liverpula, kako bi što pre stigao do prednosti i samim tim olakšao sebi posao u nastavku susreta, a vrlo je moguće i da Tobdžije dođu do dva ili više postignuta pogotka na ovom susretu protiv tima koji je do sada najviše pokazao u dosadašnjem toku šampionata, pa predlažemo igru D2+ uz kvotu 2.30 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.