MEČ DANA: Marsej – PSŽ: Velodrom na pobedu čeka već 13 godina protiv ljutog rivala! Je li vreme?

Marsej će u okviru 9. kola Lige 1 dočekati aktuelnog šampiona PSŽ. Tim za Velodroma predvođem De Zerbijem igra iznad svih očekivanja na startu nove sezone i ne čudi da navijači Marseja očekuju trijumf protiv ljutog rivala na domaćem terenu, kog nisu savladali u okviru domaćeg šampiona još od 2011. godine! Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Marsej: Kakav posao novog trenera!

Svim silama se Olimpik Marselj trudio ovog ljeta da smanji zaostatak za Parižanima. Prethodno prvenstvo je završio na katastrofalnoj osmoj poziciji, to nije bilo dovoljno čak ni za plasman u Ligu konferencije. Uprava kluba sa Velodroma je uložila skoro 90.000.000 u pojačanja, došli su Mejson Grinvud (Mančester Junajted), Eli Vai (Lans), Ismael Kone (Votford) Bamo Meite (Lorijan), na pozajmice i Valentin Karboni (Inter) i Pjer Emil Hejbjerg (Totenhem)… Ukupno 10 novih igrača, mada otišli su Pjer Emerik Obamejan, Ismaila Sar, Vitinja, Pape Gaj i Mateo Genduzi. Očekivali smo i prošle sezone mnogo od Olimpika, pa nije bilo ništa. Tada je doduše napravljena greška što je angažovan za trenera Đenaro Gatuzo. Sada je opet Italijan na klupi, Roberto De Zerbi. Očekivanja su visoka.
Šampion Pari Sen Žermen i Monako za sada kolo vode u francuskoj Ligi 1. Činilo se da na startu prvenstva da će im se pridružiti Marselj, ali je posustala četa Roberta di Zerbija. Na poslednja tri meča samo 4 za tim sa Velodroma koji dočekuje večeras (20.45) aktuelnog šampiona u poslednjem meču devetog kola šampionata Galskih petlova.
Marselj je kiksuo protiv timova koji ne spadaju u vrh, poraz od Strazbura u gostima (1:0) i samo bod (1:1) protiv fenjeraša Anžea u poslednjem meču prije reprezentativne pauze. Zbog slabije forme posle furioznog strata, Italijan je najavio četiri promjene u timu u odnosu na meč prije tri nedelje. Mjesto u startnoj postavi izgubiće Derik Kornelijus, dok bi i Žefri Kondogbija mogao iz srednjeg reda da se preseli u poslednju liniju odbrane.
Od vezista jedini siguran je Danac Pjer Emrik Hejberg, dok će za kreacije na sredini terena da budu zaduženi novajlija iz Juventusa Adrijen Rabio i Marokanac Amit Harit. Valentini Karboni je povrijeđen, dok se na klupi seli Luis Enrike.
Marsej je u prethodnom kolu ubjedljivo savladao Monpelje u gostim sa čak 0:5, a dvadese i jedan postignut gol obećava sjajan meč večeras na Parku Prinčeva!
Treba napomenuti da je poslednji put Marsej u domaćem šampionatu slavi protiv ljutog rivala još 2011. godine, dok su nakon toga u kupu slavili prošle godine i to sa 2:1.

PSŽ: Ima li Enrike recept za zaustavljanje domaćina?

PSŽ je odlaskom Embapea ostao bez čovjeka zaslužnog za tačno trećinu golova koje su Sveci postigli prošle sezone. Na Parku prinčeva je ostao vakum koji će se teško popuniti, iako nije sporno da Parižani imaju najbolji tim u ligi.
Španski trener Luis Enrike je pregrmio prošle godine onaj najgori, tranzicioni period, iako su u jednom trenutku rezultati bili loši. Osvojio je na kraju titulu dominantno i postavio temelje tima koji će i ove godine u kladionicama biti apsolutni favorit. Što i nije neka mudrost, s obzirom na to da je PSŽ osvojio 10 od poslednjih 12 šampionata. Samo su ga Monako i Lil u tom periodu iznenadili po jednom.
Navikli smo prethodnih godina da Pari Sen Žermen troši apsurdno velike svote novca na gomilanje svjetskih zvijezda čiji ego aspolutno nijedan trener nije mogao da kontroliše. Osim osvajanja domaćeg šampionata i jednog finala Lige šampiona, tim iz glavnog grada Francuske definitivno nije uspio da napravi ono što je nameravao.j
Odjednom, svjesni da im projekat nije urodio plodom, čelnici Svetaca riješili su da okrenu list i više pažnje posvete sopstvenoj akademiji i plodove toga su polako počeli da ubiraju. Voren Zair Emri je tu od ranije, ima tek 18 godina i jedan je od budućih lidera francuske reprezentacije, ali je Luis Enrike ove sezone u orbitu lansirao još dvojicu bisera iz mlađih kategorija. Prvi je vezista Seni Majulu, koji je protiv Strazbura postigao debitantski gol za Parižane. Upravo je njega Enrike posebno apostrofirao posle utakmice.
Drugi igrač koji je protiv Strazbura ušao sa klupe je Ibrahim Embaje. U pitanju je mladi krilni napadač koji je najmlađi debitant u istoriji kluba sa Parka Prinčeva. Sa 16 i po godina bio je starter na utakmici protiv Le Avra u prvom kolu ove sezone.
Generalno gledano, PSŽ ima izuzetno mlad tim, prosijek godina je tek 23.9, a opet, igraju napadački fudbal i opet su prvi na tabeli. Sve to govori da su Luis Enrike i čelnici kluba pogodili u centar sa davanjem šanse momcima iz svojih redova. Sad je več pitanje posle Zair Emrija, Majulua i Embajea – ko je sledeći?
U Ligi šampiona koja im ove godine i nije toliko prioritetna, remizirali su na domaćem terenu protiv PSV-a sa 1:1, pa se trenutno nalaze na 19. mjestu na tabeli sa po 1. trijumfom, remijem i porazom.

Naš prijedlog:

Gosti očekivano kao favorit ulaze u ovaj meč, a kvota na trijumf PSŽ-a iznosi 1.95 u MozzartBet kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 4.10, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.80.

Mišljenja smo da će ovo biti jedan veoma efikasan meč, pa vam prije svega preporučujemo igru GG3+ po kvoti 1.75 u MozzartBet kladionici. Takođe igra 3+ se čini veoma primamljivo po kvoti 1.60. Iako je gostujući sastav favorit, usuđujemo se da pokušamo sa igrom 1X koja se plaća kvotom 2.00 u istoj kladionici, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da hrabro pokušate sa čistom jedinicom koja se u MozzartBet kladionici plaća kvotom 4.10!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.