Tiket dana (ponedeljak, 28.10.2024)

Tiket dana

Nešto mirniji dan je pred nama ali neće biti problema oko sastavljanja tiketa. Kvote koje su predložene bile su važeće u trenutku pisanja teksta.

Bode/Glimt – Rozenborg – 1,2+ @ 1.72 u SuperBet

Pet kola pre kraja litne norveške lige aktuelni šampion Bode/Glimt je dozvolio Brnu da mu se približi na samo pet bodova razlike. Nije Bode uspeo da postigne gol u komšijskom Tromzeu, meč je završen 0:0 i to je iskoristio tim iz Bergena koji je slavio u Trondhajmu protiv ozenborga Upravo Ruže dolaze u Bode na poslednji meč 26. kola. Između dva prvenstvena duela Bode je ”skoknuo” do Brage, na krajnji jug kontinenta, i slavio sa 2:1 u trećem kolu Lige Evrope. U prva dva su takođe bili vrlo uspešni, pobedili su Porto na svom terenu i uzeli bod u Belgiji protiv Rojal Uniona. Verovatno osećaju u Bodeu i razočaranje što se nisu plasirali u Ligu šampiona, gde bi svakako imali šta da pokažu, ali ih je u tij nameri sprečila Crvena zvezda. Rozenborg je bio u odličnoj formi pre meča sa Branom, na sedam utakmica nisu doživeli poraz a ostvarili su čak 6 pobeda i samo jedan remi. Poraz od Brana znatno ih je udaljio od pokušaja da napokon izađu u Evropu, ali ništa nije sasvim izgubljeno jer Viking na 4. mestu ima samo četiri boda više. Bode više ne sme da se kocka sa odbranom titule i mora da pobedi Rozenborg, kao što je to uradio i proletos u Trondhajmu. Uz jedinicu dodajemo i dva gola domaćina, pa za 1,2+ dobijamo kvotu 1.72 u kladionici SuperBet.

Randers – Nordsjeland – GG3+ @ 1.83 u SuperBet

Randers je dosta lako pobedio u Olborgu u prošlom kolu i sada je tu negde na granici između gornje i donje polovine tabele u danskoj Super ligi. Njihov primarni cilj i jeste da se posle 22 kola nađu među prvih šest timova i nastave takmičenje u plej-ofu, što im nije pošlo za rukom prethodne sezone. Na pretodnih 6 mečeva na domaćem terenu ovaj tim je po dva puta pobedio, izgubio i igrao nerešeno. Možda su mogli da uzmu i neki bod više pred svojim navijačima, pogotovo jer su gubili od Silkeborga i Sonderjiska. U nastavku prvenstva čeka ih nešto teži raspored, u goste im dolaze oni jači timovi, i neće bito lako tada pobeđivati. Nordsjeland spada u bolje danske ekipe iako se nisu izborili za Evropu prošle sezone. Tim iz Faruma je bio 5. pred ovo kolo ali samo sa bodom više od Randersa. U tri prethodna kola Nordsjeland je uzeo odličnih 7 bodova ali je tokom sedmice podbacio u kupu i ispao od nižerarzednog Brabranda posle penala, pa je njegov put u najmasovnijem takmičenju završen u osmini finala. U prvoj polovini regularnog dela sezone duel ove dve ekipe završen je remijem 1:1 u Farumu, što je bilo malo iznenađenje u tom momentu. Golova na obe strane biće i sada, a verujemo i barem jedan više ukupno. Za igru GG3+ kvota je 1.83 u kladionici SuperBet.

Farul – Univerzitatea Krajova – x2,2+ @ 1.61 u SuperBet

Zanimljiv meč ostavljen je za kraj 14. kola rumunske lige. Ovo prvenstvo je, podsećamo, krenulo prvo, i možemo reći da preti da bude jedno od najinteresantnijih. Dve Univerzitatee su u vođstvu bile pred ovo kolo, ali ih je razdvojio Petrolul u trenutku pisanja teksta. Priliku da se vrat na drugo mesto ekipa iz Krajove ima na gostovanju Farulu, šampionu ove zemlje od pre dve godine. Umesto u Konstanci Farul će Univerzitateu dočekati u susednom gradiću Ovidiju, u kome igraju od starta sezone. Razočarali su na početku sa dva uzastopna poraza kao domaćini, i to protiv Uniree Slobocije i Botošanija, dve ekipe koje su na samom dnu tabele u ovom momentu. Teško je bilo nadomestiti tako loš početak i Farul je trenutno u donjem delu tabele, na 13. mestu sa 13 bodova. U prošlom kolu su izgu ili 5:0 od Rapida u Bukureštu i to potvrđuje da im forma dosta varira. Univerzitatea je odlično startovala ali sada je u maloj krizi. U poslednjih sedam kola samo su jednom pobedili, ali zato nemaju poraz na prethodne četiri utakmice. Uz duplu šansu na goste dodajemo i barem dva gola ukupno. Za x2,2+ kvota je 1.61 u kladionici SuperBet.

Đurgarden – Vasteras – 1,2+ @ 1.95 u SuperBet

Prvenstv u Švedskoj samo što nije gotovo. Ostaju još dva kola a što se titule tiče ona neće menjati vlasnika. Malme je uspeo da odbrani šampionski naslov, do pehara su stigli mnogo lakše nego prošle sezone kada su to uradili pobedom nad direktnim rivalom Elfsborgom u poslednjem kolu. Što se Đurgardena tiče a početku je izgledalo da mogu preoteti titulu Malemu ali su, kako je vreme odmicalo, igrali sve slabije. Sada im ”visi” i Evropa, nalaze se na 4. mestu sa bodoma manje od AIK pred ovo kolo i ne smeju sebi da dozvole nijedan kiks do kraja sezone. U prošloj sedmici su doiveli dva poraza, prvo u prvenstveni od drugoplasiranog Hamarbija a onda i ”evropski, u Ligi konferencija ih je pobedio portugalski Gimaraeš. Vasteras se hrabro borio u prethodnom kolu i oduzeo dva boda Malmeu ali će to biti slaba uteha za ovaj tim koji će se, gotovo izvesno, preseliti u drugu ligu. Postoji matematička šansa da dođu bar do baraža, ali ni to ne zavisi samo od njih, makar pobedili sve do kraja, a neće. Izgubiće od Đurgardena, kao što su to uradili i u prvom delu sezone, a uz jedinicu dodaemo i dva gola na goste. Za 1.2’ kvota je 1.95 u kladionici SuperBet.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici SuperBet iznosi 9.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.