Argentina – “besmrtni” Luis Skola i neka nova generacija košarkaša!

Argentina

Argentina je uvek bila atipična reprezentacija kada je košarka u pitanju, sa specifičnim stilom igre. Svi dobro pamtimo 2002. godinu i Indijanapolis kada su “gaučosi” bili srebrni. Porazila ih je Jugoslavija u veoma dramatičnom finalu koje je rešeno nakon produžetka. Tada su ovu ekipu predvodili Fabrisio Oberto, Manu Đinobili i Luis Skola. Sedamnaest godina kasnije, Argentina ponovo igra na najvećoj svetskoj smotri košarkaških timova, a predovdnik im je verovali ili ne – Luis Skola. Za njega su godine samo broj, ima ih 39. i ne planira da prestane da se bavi poslom koji voli.

Može se slobodno reći da ovaj tim Argentine ima visoke ciljeve. Roster popunjavaju igrači koji imaju zavidne uloge u svojim klubovima i ono što je najbitnije, svi su zdravi. Sve selekcije sa Južnoameričkog kontinenta imaju taj prepoznatljiv timski duh koji pleni i uvek igraju dobru timsku košarku, bez obzira na protivnika. Pokazali su da umeju da se nose sa pritiskom i prosto im mentalitet ne dozvoljava da odustaju. Prisustvo Luisa Skole će svakako doprineti tom timskom duhu, ali i njegovo iskustvo, koje je neprocenjivo. Argentina je podmladila svoj tim i osim Skole, nijedan igrač nema trideset ili više godina.

Argentina

Jedan od predvodnika ove generacije je sjajni Fagundo Kampaco. Organizator igre Reala iz Madrida ima sjajnu sezonu iza sebe i spada u red najboljih plejmejkera koji su nastupali na starom kontinentu prošle sezone. Pored odlične kontrole lopte i pregleda igre koji poseduje, Kampacov najveći kvalitet je promena ritma. On je u stanju da jednim potezom promeni tok utakmice i često ćemo od njega gledati atraktivna dodavanja i poene. Imaće veliku minutažu u ovoj ekipi i to je svakako ogroman plus za “gaučose”. A društvo na poziciji organizatora igre će mu praviti sjajni mladi Luka Vildoza, koji je produžio ugovor sa Baskonijom. Vildoza je pravo osveženje u Evroligi, odličan je šuter, brz, prodoran i nepredvidiv. A mnoge od ovih karakteristika će unaprediti upravo pored Kampaca.

Argentina

Nekoliko igrača su jako zanimljivi kada je Argentina u pitanju. Nikolas Laprovitola je član bekovske linije, a i novi igrač Reala od ovog leta. Bio je sjajan u dresu Huventada i zasluženo je odneo priznanje MVP Endesa lige. Treći igrač “kraljevskog kluba” koji nastupa za ovu reprezentaciju je Gabrijel Dek. Krilni igrač koji se odlično snalazi u više uloga. Poprilično je snažan za svoju poziciju što koristi kada često kada se spušta na niski post. Pablo Laso često igra akcije da on ostane sam na šutu za tri poena iz igla, a takve šuteve Dek pogađa u visokim procentima. On će svoje minute deliti sa Patrasijom Garinom, još jednim igračem koji nastupa u španskoj ligi. Krilo Baskonije koje odlikuje odličan šut za tri poena i fantastična odbrana na igračima iz spoljne linije. Bekovsku liniju zatvara još jedan strašan šuter, a to je Lukas Redivo, koji je posle nekoliko sjajnih sezona u Bilbau, pojačao redove Breogana.

Argentina

Argentina će na ovom Svetskom prvenstvu u Kini nastupati u grupi B u Vuhanu. Pored njih Rusija, Južna Koreja i Nigerija će se boriti za prolazak dalje. Rusija i Argentina se ističu kao glavni favoriti na papiru, ali svakako ne treba zaboraviti da Nigerija može da iznenadi. Ova grupa se ukršta u drugoj rundi sa grupom A, koja je po mnogima i najslabija na šampionatu, pa samim će timovi iz ove grupe imati motiv više. MERIDIANBET daje kvotu 80 ukoliko mislite da “gaučosti” mogu do zlata u Kini!

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.