Grupa F WC

U F grupi na Mundijalu u Kataru nalaze se drugoplasirana i trećeplasirana ekipa sa prethodnog Svetskog prvenstva u Rusiji. To su Hrvatska i Belgija, dok su grupu popunili Maroko i Kanada.

Selekcija Kanade vraća se na najveću fudbalsku scenu posle 36 godina, a do plasmana su stigli na dominantan način osvojivši prvo mesto u kvalifikacijama u KONKAKAF zoni isperd SAD-a I Meksika.

Belgija je prvoplasirani tim na FIFA listi i samim tim je prvi favorit i svoje grupe. Međutim, Katar bi mogao da bude poslednja šansa za jednu sjajnu generaciju predvođenju Kevinom De Brujneom, Romelu Lukakuom i Edenom Azarom da osvoji neki trofej, pošto to do sada nisu uradili ni na svetskom, ni na evropskom prvenstvu, ali ni u Ligi nacija. Hrvati čekaju iz prikrajka, posle trećeg mesta u Francuskoj 1998. godine u Rusiji su bili u finalu, ali je veliko pitanje mogu li na krov sveta. Marokanci su bili uspešni u baražu, ali su imali mnogo problema oko situacije sa selektorom Vahidom Halilhodžićem, koga su tri puta smenjivali i najzad u tome uspeli u avgustu.

Datum                                                                       Početak utakmice                              Stadion

Sreda, 23. Novembar Maroko – Hrvatska                  13.00                                  Stadion Al Bajt

Sreda, 23. Novembar  Belgija – Kanada                      22.00                                 Stadion Ahmad Bin Ali

Nedelja, 27. Novembar  Belgija – Maroko                  16.00                                 Stadion Al Tumama

Nedelja, 27. Novembar  Hrvatska – Kanada               19.00                                Međunarodni stadion Kalifa

Četvrtak, 1. Decembar  Hrvatska – Belgija                   18.00                                Stadion Ahmad Bin Ali

Četvrtak, 1. Decembar  Kanada – Maroko                   18.00                                 Stadion Al Tumama