Ovakve opklade se sastoje iz dva dela, prvi je pobeda, a drugi pozicija. Oba dela imaju isti ulog od na primer 1.000 dinara za “pobedu” i 1.000 dinara za “poziciju”. Deo zvani “pobeda” znači da onaj koga ste izabrali mora da osvoji prvo mesto, a deo “pozicija” da zauzme prvo, drugo, treće, četvrto…. Mesto.

Ako onaj na koga ste se kladili pobedi onda imate kompletnu isplatu jer su vam obe opklade dobitne, ali ako zauzme neku od pozicija koje su u opticaju, na primer četvrto mesto onda ste izgubili prvi deo opklade, ali vam je drugi dobitan.

Primer:

Kladili ste se da će Edin Džeko biti najbolji strelac Serija A po koeficijentu 9,50, ali ste takođe odigrali i da će se naći među tri najbolja strelca lige, ali za 1/4 ukupne kvote.

U tom slučaju kvota se izračunava na sledeći način ((9,50-1) x1/4) + 1 = 3,125.

Ako se opkladite na pobeda/pozicija na Edina Džeka po postavljenim kvotama i ako ovaj fudbaler bude prvi strelac Serija A onda su vam obe opklade dobitne. Ako bude na trećem mestu dobitna je samo opklada “pozicija”, a ako ne bude među prva tri strelca onda su vam obe opklade gubitne.