Utorak, 28/09 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
28/09Šahtjor Donjeck vs InterDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
27/09/2021 16:43
Posle šokantnog poraza od Šerifa, Ukrajinci ne smeju da dozvole i drugi poraz, a rival je šampion Italije. Utakmica se igra u utorak u 18.45.
Šahtjor

Ukrajinski vicešampion poražen je u prvom kolu grupne faze Lige šampiona u Moldaviji od Šerifa. Malo ko je to očekivao, ali se čini da su \'\'Rudari\'\' iz Donjecka malo i potcenili moldavskog šampiona, koji je prethodno eliminisao Crvenu zvezdu i zagrebački Dinamo u kvalifikacijama. Taj neuspeh umnogome može da kreira evropsku sezonu Šahtjora, mada je ovom timu glavni fokus na vraćanje titule. Trenutno su na drugom mestu u prvenstvu Ukrajine, sa tri boda manje od vodećeg Dinama iz Kijeva. Ofrabrnje može da bude ubedljiv trijumf u Super kupu Ukrajine u kome su Dinamo pobedili sa 3:0. Imaju i tri uzastopne pobede u prvenstvu i to uliva optimizam pred dolazak Intera.

Inter

Neverovatan meč odigrao je Inter na Meaci protiv Atalante, koji je završen rezultatom 2:2, a do trijumfa su moggli i jedni i drugi. Što se Serije A tiče, Inter brani titulu, a poznato je da je mnogo teže nešto odbraniti nego osvojiti. Italijansko prvenstvo je izjednačenije nego ikad, pa je moguće i da \'\'nero-azuri\'\' ponovo nađu na vrhu. I oni su, poput Šahtjora, porazom otvorili grupnu fazu Lige šampiona. Igrali su na svom terenu protiv Reala i primili gol u samom finišu utakmice. U osmini finala, jasno je, neće biti mesta i za Šahtjor i za Inter, pa zato ovaj meč ima dodatnu draž. Pobednik će napraviti krupan korak na nokaut fazi, dok će poraženom ostati tanka nada da može bar do trećeg mesta.

Predlog

Zanimljivo je da su Inter i Šahtjor bili u istoj grupi Lige šampiona i prošle sezone. Još interesantnije je to da je u grupi bio i madridski Real, a samo je razlika bila u četvrtom učesniku, tada je to bila Borusija iz Menhengladbaha, a sada Šerif iz Tiraspolja. Oba duela između Intera i Šahtjora završena su bez golova, pa bi se moglo zaključiti da ni sada ne treba očekivati neku goleadu. Međutim, posle poraza u prvom kolu bod ne bi zadovoljio ni jedne ni druge, pa će morati da igraju na pobedu. U takvoj igri logično je da bude pogodaka, pa je naš predlog igra gol-gol. Za GG u kladionici Mozzart koeficijent iznosi 1.78.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.