Nedelja, 17/10 - Fudbal, Italija, Serija A
17/10Empoli vs Atalanta1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
15/10/2021 22:12
Pred nastavak Lige šampioan ekipa iz Bergama mora da skokne do empolija na prvenstveni meč. Utakmica 8. kola Serije A igra se u nedelju u 15 časova.
Empoli

Povratnik u italijansku elitu više je bodova osvojio na strani nego na svom terenu u dosadašnjih sedam kola. Dva puta je Empoli pobedio u gostima, a još se priča o onom trijumfu nad Juventusom u Torinu, prvom u istoriji. Pored \'\'Stare dame\'\' pobedili su i na Sardiniji protiv Kaljarija, a jedini meč koji su dobili na svom \'\'Karlu Kasteljani\'\' bio je okršaj sa Bolonjom. Pred odlazak na pauzu Empoli je poražen na Olimpiku od Rome. Bilo je 2:0 za \'\'Vučicu\'\', ali se tim iz Toskane nije ni nadao trijumfu u \'\'večnom gradu\'\'. Prethodni put kada je Atalanta gostovala Empoliju domai tim je slavio sa 3:2, ali je to bilo pre tačno tri godine.

Atalanta

\'\'Boginja\'\' iz Bergama dođivela je bolan poraz na svom terenu od Milana u prethodnom kolu, pa su na prinudnu pauzu otišli u lošem raspoloženju. Posle turbulentnih dešavanja u italijanskom fudbalu tokom leta i na početku prvenstva, mnogi su Gasperinijevu četu videli kao glavnog kandidata za osvajanje Skudeta, ali sada, posle samo sedam kola, Atalanta ima čak deset bodova zaostatka za vodećim Napolijem. Naravno, teško je očekivati da Napolitanci zadrže stoprocentni učinak, ali je ovo već ozbiljna razlika u bodovima. Atalanta na strani još nije izgubila, pobedili su Torino i Salernitanu a remizirali sa šampionom Interom na Meaci. Prosto je neverovatno da su na svom terenu pobedili samo jednom u četiri kola, i to protiv Sasuola, dok su izgubili od Fiorentine i Milana, a remizirali sa Bolonjom.

Predlog

Gosti nemaju izbora i moraju da osvoje sva tri boda u Empoliju, ne bi zadržali kakav-takav priključak sa ekipama iz vrha tabele. Njih u sredu čeka meč trećeg kola Lige šampiona, i teško gostovanje na Old Trafordu protiv Mančester junajteda. Ne smeju još da razmišljaju o Ronaldu i \'\'Teatru snova\'\', pošto je sada na dnevnom redu Empoli. Domaćin nema šta da izgubi, pokušaće da bar ostane neporažen, ali mi smatramo da će bodovi otići u Bergamo. Za dvojku se u kladionici 1xbet dobija koeficijent 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.