Sreda, 20/10 - Fudbal, Hrvatska, HNL
20/10Rijeka vs LokomotivaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
19/10/2021 14:54
U zaostaloj utakmici 4. kola hrvatske lige na riječkoj Rujevici gostuju Lokomotiva. Meč je na programu u sredu u 17 časova.
Rijeka

Sigurno da Riječani ne dočekuju Zagrepčane u dobrom raspoloženju posle ispuštnea tri gola prednosti u duelu sa Dinamom. Odigran je pravi derbi prošlog vikenda na Rujevici. Rijeka je vodila sa 3:0 posle prvih 45 minuta, ali je na kraju spašavala bod, bez koga bi i ostala da jedan pogodak nije poništen \'\'Modrima\'\' zbog sumnjivog prekršaja u začetku akcije. Rijeka je sačuvala prvo mesto, ali ima samo bod više od Dinama, uz jednu utakmicu više odigranu. Bez poraza su u domaćem prvenstvu već sedam uzastopnih mečeva, a jedino su u tom intervalu izgubili od PAOK-a u plej ofu za plasman u Ligu konferencija. Taj neuspeh na domaćem terenu koštao ih je evropske jeseni.

Lokomotiva

Drugi zagrebački tim je odlično počeo sezonu, mnogo bolje nego prethodnu u kojoj se borio za opstanak. Velike turbulencije dešavaju se u ekipu \'\'Lokosa\'\'. Pre dve sezone bili su vicešampioni i igrali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok su prošle jedva ostali prvoligaši.Imali su jednu krizu, kada su u pet uzastopnih utakmica uzeli samo jedan bod, ali su u prethodna dva kola bili mnogo uspešniji i osvojili četiri boda, pobedom nad Slavenom i remijem sa Hrvatskim Dragovoljcem. Na tabeli se Lokomotiva nalazi u zlatnoj sredini, na šestom mestu, ali bez mnogo šansi da se uključe u borbu za plasman u Evropu.

Predlog

Ovo je prvi ovosezonski duel ove dve ekipe, pošto je ovaj meč trebalo da se igra još letos, u četvrtom kolu. Tada je Rijeka igrala u evropskim kvalifikacijama, pa je zatražila odlaganje ovog duela. Pošto se Riječani nisu našli u grupnoj fazi, ovaj termin je iskorišćen za odigravanje meča. Sigurno su fudbaleri Rijeke razočarani zbog ishoda derbija sa Dinamom, pa bi to mogla da iskoristi Lokomotiva i napravi iznenađenje. Domaćin je ipak favorit, ali je naš predlog igtra gol-gol. Za GG u kladionici Mozzart koeficijent iznosi 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.