Petak, 22/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
22/10Crvena Zvezda vs ALBA BerlinUkupno pogodaka - gost - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 72.50
7 / 10 Ulog
20/10/2021 18:06
Zvezda ima polovičan skor posle četiri kola u Evroligi, dok je Alba slavila samo jednom. Meč u Beogradu igra se u petak u 19 časova.
Crvena zvezda

Čini nam se da Zvezda nije mogla da ima nezgodniji raspored na startu sezone, nego što je bio ovaj. Tu mislimo i na ABA ligu i na Evroligu. Protim, tim Dejana Radonjića još se nije kompletirao, a neće sve do potpunog oporavka Arona Vajta i, eventualnog, dolaska novog centra. Ipak, kadrovska situacija je sada mnogo bolja. Vratili su se Dobrić, Davidovac i Holins, dok se čeka povratak u tim kapitena Brana Lazića i centra Maika Cirbesa. U nedelju je Zvezda imala težak meč sa Cedevita Olimpijom, koji je dobila zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu. Tako su crvneo-beli dobili na svom parketu još jednog velikog konkurenta, nako što su pobedili i Budućnost. Međutim, jedan poraz već imaju, onaj iz Laktaša od Igokee. U Evroligi skor je 2:2, Zvezda je poražena u Istanbulu od Fenera i CSKA u Moskvi, a slavila je u Izraelu protiv Makabija i kući protiv Žalgirisa, sasvim solidan učinak.

Alba

Berlinci su u prva četiri kola pobedili samo jednom, i to Fenerbahče na svom parketu. Alba je tri puta izgubila, u Barseloni, što se očekivalo, ali i dva puta na svom parketu, protiv Asvela i Baskonije, što su ozbiljni kiksevi. Zanimljivo je da \'\'žuti\'\' nisu preterano uspešni ni u nemačkom prvenstvu, već dva puta su poraženi, od Bona i Ludvigzburga. Najveća snaga ovog tima su bek Maodo Lo, kao i krilni košarkaš Luk Sikma, koji je imao najbolji učinak u prva četiri kola. Prijatno je iznenadio mladi krlini košarkaš Oskar Da Silva, student sa Stenforda, koji je prošle sezone igrao za Ludvigzburg. Trener Alebe je Španac Izrael Gonzales, koji nije mlad, ali nema toliko iskustva kao glavni trener, jer je do sada uglavnom bo asistent, prvo u Gran Kanariji, a u poslednje četiri godine u Albi.

Predlog

Alba je samo protiv Fenera prebacila 80 poena i dobila taj meč. Protiv Baskonije su ubacili 76 i to nije bilo dovoljno za trijumf. U ostala dva meča nisu dobacili do 70. Kažemo to jer ne verujemo da imaju rešenje za Zvezdinu odbranu. Jeste Alba pobedila na prethodna dva gostovanja u Beogradu, ali nam se čini da su Berlinci sada slabiji. Zanimljivo je da su oba meča u Beogradu dobili posle produžetka, a slavili su i na tri poslednja meča u Berlinu, tako da Zvezda nije pobedila Nemce u poslednjih pet međusobnih duela. Došlo je vreme i za to, a naš predlog je gosti daju manje od 72,5 poena. Za ovaj tip u kladionici Meridianbet kvota je 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.