Nedelja, 24/10 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
24/10Genk vs GentDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
22/10/2021 17:41
Dueli ove dve ekipe, čija imena nekad zbunjuju kladioce, uvek obiluju golovima. Utakmica u Genku igra se u nedleju u 18.30.
Genk

Posle dobrg starta sezone za aktuelnog vicešampiona Belgije, stigla je i kriza. Genk je izgubio četiri meča u nizu, dva u Ligi Evrope i dva u belgijskom prvenstvu. U Evropi ih je pobedio zagrebački Dinamo, i to na njihovom terenu, da bi u prethodni četvrtak dođiveli poraz i od Vest Hema u Londonu. Što se tiče Župile lige, tu su poklekli na dva uzastopna gostovanja, u Eupenu i Šarlroi. Sada je Genk pao na 6. mesto, ali je liga toliko izjednačena da vodeći dvojac beži samo pet bodova. Kao domaćin Genk igra mnogo bolje u prvenstvu, pa je na četiri poslednje utakmice na Luminijus areni osvojio deset bodova.

Gent

Goste smo upoznali u Beogradu, u kome su gostovali već drugu godinu uzastopno. Prošle sezone su izgubili od Crvene zvezde, ali su u četvrtak pobedili Partizan u trećem kolu Lige konferencija, i već sada obezbedili evropsko proleće. Pre novog duela sa Partizanom igraće dva meča u prvenstvu. Prvi je u Genku, a drugi protiv vodećeg Sent Žila. Između ta dva duela čeka ih i utakmica u Kupu Belgije. Plasman je, blago rečeno, katastrofalan. Gent je posle 11. odigranih kola tek na 12. poziciji, što nikako ne odgovara njihovom renomeu bivšeg šampiona ove zemlje. Za takav ulčinak najviše su \'\'zaslužni\'\' mečevi na strani, pošto su na četiri gostovanja osvojili samo jedan bod, a pritom dali samo dva gola.

Predlog

To što Gent nije u formi, nije im smetalo da slave na Partizanovom stadionu u meču Lige konferencija. Ipak, loša forma je samo privid, pošto su od pet poeslednjih utakmica, u oba takmičenja dobili četiri, pa kada se tako gleda, u boljem su momentumu od Genka. Uglavnom, kada se sastaju ove dve ekipe računajte na golove. Biće ih i sada, a naš predlog je igra gol-gol sa koeficijentom 1.57 u kladionici Mozzart.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.