Ponedeljak, 25/10 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
25/10St Patrick's vs DundalkDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
23/10/2021 11:05
Prvenstvo Republike Irske polako se približava kraju, titulu će, po svemu sudeći, zadržati Šamrok. Drugoplasirani Set Patriks dočekuje Dandalk u ponedeljak u 20.45.
Sent Patriks

U derbiju Dablina, jednom od mnogih, Sent Patriks dočekuje ekipu Dandalka koja će želeti što pre da zaboravi ovu sezonu. Za razliku od gostiju, domaćin je imao izuzetno uspešnu sezonu, i kako sada stvari stoje, završiće je na odličnom drugom mestu, gledajući u leđa samo neprikosnovenim Šamrok Roversima. Pre tri dana ove dve ekipe igrale su u Kupu, na istom mestu, a Sent Patriks je slavio sa 3:1 i plasirao se u finale gde će mu rival biti Bohemijans. Biće to odlična prilika da Sent Patriks osvoji trofej, pa bi uz vicešampionsku titulu, ova sezona bila najuspešnija u istoriji. Videvši da ne mogu da se trkaju sa Šamrokom, fudbaleri Sent Patriksa su popustili u prvenstvu, pa su na poslednja četiri kola izgubili čak tri puta.

Dandalk

Posle razočaravajuće sezone u Dandalku su se nadali da mogu da osvoje Kup i tako se izbore za nastup u Evropi. Te planove srušio im je Sent Patriks koji ih je pobedio u polufinalu u petak sa 3:1. Posle samo tri dana isti rivali sastaju se na istom mestu u prvenstvu. Do kraja šampionata ostalo je još šest kola, a bivši vipšestruki šampion ove zemlje još nije obezbedio opstanak. Dandalk igra nogo bolje u poslednje vreme, shvatili su, valjda, da je vrag odneo šalu, i da bi lako mogli da skliznu u niži rang, što se dogodilo i nekim drugim bivšim šampionima, poput KOrk Sitija i Šelburna. U pet prethonih kola ovaj tim ima tri pobede i dva remija i da nije bilo tih 11 bodova, sada bi bili u zoni ispadanja.

Predlog

Prosto je neverovatan pad koji je Dandalk doživeo za samo godinu dana. Prošle jeseni igrali su grupnu fazu Lige Evrope, a bili su i aktuelni šampioni Republike Irske. Mada je ostalo samo još šest kola, još uvek nisu obezbedili status prvoligaša za narednu sezonu. Njima je ovaj meč bitniji nego domaćinu, koji je plasmanom u finale Kupa ostvario svoj cilj, a teško da moe izgubiti i drugo mesto. U petak je bilo 3:1, a sad ponovo očekujemo golove na obe strane. Naš predlog je GG, a koeficijent za ovaj tip u kladionici Meridianbet iznosi 1.89

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.