Utorak, 26/10 - Fudbal, Španija, La Liga
26/10Deportivo Alaves vs ElcheUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
24/10/2021 10:59
U Baskiji se igra važan duel između dve ekipe koje se bore za opstanak. Elče dolazi u Vitoriju, a meč se igra u utorak u 19 časova.
Alaves

Tim iz Vitorije poražen je već četiri puta na svom terenu, a pritom je uspeo da postigne samo dva gola. Jedan je bio beznačajan, u porazu od Reala od 4:1, ali je drugi bio zlata vredan, pošto je pogodak Lagardije doneo tri boda protiv šampiona Atletika iz Madrida. To je jedno od najvećih iznenađenja u dosadašnjem toku La Lige. Zanimljivo je da je gol Lagardije postignut već u 4. minutu, i malo ko je mogao da pretpostavi da će to biti i konačan rezultat. Pored Reala, tri boda iz Vitorije odnosili su i Majorka, Osasuna i Betis, a to su timovi protiv kojih je Alaves morao da osvoji neki poen. Proteklog vikenda Alaves je pokazao da je ume da bude opasan na strani, pobedio je kao gost Kadiz sa 2:0. U meč sa Elčeom ulaze sa dve pobede i čak osam poraza.

Elče

Možda je Elče neplanirano ušao u elitu prošlog leta, kada je kao poslednji stigao do mesta koje vodi u plej of i onda izbacio dve favorizovane ekipe, u finalu Đironu golom u poslednjim sekundama. Mnogi su im zato predviđali brz povratak u Segundu, ali je Elče poakazo od kakvog je materijala i evo ga drugu sezonu uzastopno u La Ligi. Početak novog prvenstva za tim iz pokrajine Alikante bio je solidan. U prvih pet kola izgubili su samo jednom, i to minimalno od šampiona Atletika na Vanda Metropolitanu. Istina, samo su jednom i pobedeli, bilo je to na gostovanju Hetafeu, dok su tri puta remizirali. U sledećih pet utakmica učinak im je bio znatno slabiji, tri poraza i po jedna pobeda i remi. Pobedili su samo Seltu na svom terenu, a u subotu su odigrali turbulentan meč sa Espanjolom koji je na kraju, posle mnogo preokreta, okončan remijem 2:2.

Predlog

Elče ima nešto bolji učinak od Alavesa, ali to ništa ne mora da znači. Bodovi iz ovog duela imaju dvostruku vrednost pošto smo ubeđeni da će se ove dve ekipe grčevito boriti za očuvanje statusa prvoligaša, sa velikom šansmo da obe ne uspeju u toj nameri. Zato pobeda u direktnom okršaju donosi mnogo više od tri boda. Smatramo da se ekipe neće zaletati, pogotovo jer su pre samo par dana imale naporne mečeve u kojima su ostale neporažene, pa bi ovo mogao da bude duel sa malim brojem golova. U prošloj sezoni u oba međusobna duela slavile su gostujuće ekipe rezultatom 2:0. I sada je naš predlog igra na mali broj golova, a za 0-2 u kladionici Mozzart koeficijent iznosi 1.53.



Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.