Sreda, 27/10 - Fudbal, Španija, La Liga
27/10Rayo Vallecano vs BarselonaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
25/10/2021 12:01
Posle poraza u \'\'El Klasiku\'\' katalonci odlaze u predgrađe Madrida. Utakmica sa Rajo Valjekanom igra se u sredu u 19 časova.
Rajo Valjekano

\'\'Pčelice\'\' su baš nedostajale La Ligi. Rajo je morao da provede dve sezone u Segundi, da bi se prošlog proleća vratio i to tako što je bio najuspešniji nakon baraža. Bilo jeto malo neočekivano posle ne toliko sjajne drugoligaške sezone, ali su fudbaleri tima iz madridskog predgrađa bili pravi kada je trebalo. Sada su preduzeli sve da im se ispdanje više ne dogodi, stigla su pojačanja, aod kojih je poslednje Radalem Falkao, iskusni Kolumbijac, koji nije u cvetu maldosti, ali je još uvek opasan. \'\'Tigar\'\' je već postigao tri gola, i top po jedan na prva tri meča u dresu Raja, a najvažniji je bio onaj u Bilbaou, kada je u sudijskoj nadoknadi doneo trijumf svom novom timu. On je i dalje više na klupi nego na terenu, pošto je Rajo Valjekano u odličnoj formi i na poslednjih osam utakmica ima pet pobeda. Ono što je važno reći, na sva četiri meča odigrana na svom terenu, Rajo je upisao pobede. U prošlom kolu izgubili su kao gosti u Sevilji od Betisa sa 3:2.

Barselona

Poraz od Reala u \'\'El Klasiku\'\' do kostiju je ogolio sve probleme koje ima Barselona. Ne kažemo da je sve bilo idealno u prethodnim sezonama, ali je prisustvo Lionela Mesija sve to nekako zamaskiralo. Sada, bez Argentinca u timu, Katalonci više nisu tim od koga se bilo ko plaši, ne samo u Španiji. Barsa je posle deset kola tek na 9. mestu, mada imaju i jedan zaostali meč. Već sada je jasno da od titule nema ništa, i da će Barselona morati da razmišlja o plasmanu u Ligu šampiona, pošto nismo sigurni da trenutno poseduju potreban kvalitet da budu među prve četiri ekipe. Navijači su,blago rečeno, besni. Posle meča sa Realom napali su trenera Ronalda Kumana, za koga nismo sigurn koliko će još biti na klupi Barse. Jedino dobro iz derbija sa Realom je pogodak Serhija Aguera, što je njegov prvi u dresu Barselone, mada je tek odigrao 37 minuta ukupno na tri poslednja meča. Katalonci još nisu pobedili na strani, ne samo u prvenstvu, nego ni u Evropi, u aktuelnoj sezoni.

Predlog

Mada je Barselona pobedila na poslednjih sedam gostovanja kod Rajo Valjekana, to više nisu isti timovi, ni Barsa, a ni Rajo. Prethodni duel odigran je u okviru Kupa kralja na početku ove godine, a Barsa je slavila sa 2:1, Bio je 13. zatopni trijumf protiv \'\'Pčelica\'\', koji su poslednji put slavili u međusobnom okršaju još 2002. godine. Za sve to vreme nije bilo ni nerešenog rezultata. Ovo je meč u kome će obe ekipe juriti trijumf, pa ne verujemo da će se mnogo pažnje obraćati na odbranu. Naš predlog je igra GG, za koju je koeficijent u kladionici Mozzart 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.