Sreda, 27/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
27/10Zenit vs Real Madrid1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
25/10/2021 12:26
Madriđani dolaze u Sankt Peterburg posle tesne pobede u derbiju protiv Fenerbahčea u prošlom kolu. Zenit je doživeo katastrofu u Barseloni, pa sada traži iskupljenje. Utakmica u Rusiji igra se u sredu u 19 časova.
Zenit

Početak nove sezone bio je perfektan za košarkaše Zenita. Na dva gostovanja u prva dva kola pobedili su Uniks i Žalgiris, a posle poraza u Moskvi, na prvoj utakmici na svom parketu dobili su Bajern. Bio je to sjajn skor za tim koji je tri puta gostovao, ali su nekako sve to pokvariri katastrofalnim porazom u BlauGrani od Barselone. Dali su samo 58 poena, nijedan košarkaš nije bio dvocifren, a Barsa je slavila sa 26 poena razlike. Ima Zenit dosta poena u rukama, tiu su dve bivše Zvezdine haubice, Bili Beron i Džordan Lojd, ali i odlični Gudaitis, novajlija Frankamp i krilni centra Džordan Majki, još jedno letošnje pojačanje. Upravo je on bio najbolji u pobedi nad Bajernom, dok je u ostalim utakmicama najviše pogodaka postigao Džordan Lojd, ali se istakao i plejmejker Koner Frankamp, koji je stigao iz Mursije u tim Ćavija Paskvala.

Real Madrid

\'\'Kraljevski klub\'\' može biti zadovoljan skorom na početku sezone, pošto su u svim takmičenjima do sada doživeli dva poraza. Jednom su izgubili u Evroligi, bilo je to u Pireju protiv Olimpijakosa, dok su prvi neuspeh u ACB ligi doživeli pre par dana od Gran Kanarije na svom parketu. Treba reći da su imali i sreće sa rasporedom na startu Evrolige, pošto su u prviih pet kola četiri puta igrali kao domaćini. Odlazak u Sankt Peterburg im je tek drugo gostovanje. U proplom kolu pobedili su Fenerbahče sa 70:69, zahvaljujući dobroj igri Koreza sa 16 poena, uz koga je dvocifren bio samo još plejmejker Toma Ertel. Inače, prava snaga tima Pabla Lasa je baš širok roster, u kome uvek može da iskoči neki košarkaš sa dobrim košgeterskim učinkom. Na početku je to bio gorostasni centar Valter Tavares, kasnije je bio Jabusel, a umeli su da zablistaju i Vilijams-Gos, Poirije ili Abalde. Tavaresa nije bilo u timu protiv Fenera, ali se vratio u meču protiv Gran Kanarije i bio ubedljivo najbolji pojedinac, sa dabl-dabl učinkom, u porazu svog tima.

Predlog

Visoki centar biće najveći adut Reala u Sank Peterburgu. Njega će pokušati da sačuvaju Ponitka i Zubkov, a možda to pokuša i Poitres ili Majki. Uglavnom, biće teško domaćinu da ga zaustavi, ali bi mogli da ga limitiraju u broju koševa i, što je još važnije, skokova. Ako Beron i Lojd budu raspoloženi za šut, Zenit ima odlične šanse da pobedi i četvrti put ove sezone. Real je pobedio Zenit na sve četiri dosadašnje međusobne utakmice, ali smatramo da bi sad ruski tim mogao do prve pobede. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.23.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.