Utorak, 26/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
26/10Bayern München vs Milano1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
25/10/2021 16:27
Pobeda u Kaunasu promenila je mnogo toga u Bajernu. Prvu domaću pobedu traže u duelu sa Milanom. Meč je na programu u utorak u 20.45.
Bajern

Očajno je startovao Bajern u novoj sezoni Evrolige. U prva četiri kola tim trenera Andree Trinkijerija je izgubio u Tel Avivu od Makabija, pa kući od Barselone, a onda na dva vezana gostovanja u Rusiji, prvo od Uniksa, a onda i od Zenita. Nijedan poraz nije bio ubedljiv, svi su bili sa jednocifrenom razlikom, pa se postavljalo samo pitanje kada će se stvar pokrenuti sa mrtve tačke. Dogodilo se to u Litvaniji, i to u meču u kome je Bajern jurio veliki zaostatak protiv Žalgirisa. \'\'Zelena šuma\'\' je već posle prve četvrtine imala dvocifrenu prednost, ali su Bavarci uspeli da slave na kraju i ostave Litvance usamljene na začelju bez pobede u pet kola. Dosta problema Trinkijeri ima sa povredama, Vladimir Lučić je prvi meč odigrao u Kaunasu i odmah bio najbolji, dok su u prva četiri meča najviše pokazala dvojica novajlija, Kori Volden i Darun Hilijard. Njih dvojica su postigli skoro sve trojke Bajerna, Hilijard je ubacio 14, a Volden 11, s tim da bivši igrač \'\'večitih\'\' ima procenat od 50% uspešnosti. Pod košem su dvojica iskusnih igrača Otelo Hanter i Dešon Tomas, koji treba da odmene učinak Džejlena Rejnoldsa koji je otišao u Makabi i povređenog Leona Radoševića.

Milano

Tim iz grada mode je iskoristio odličan raspored na startu sezone, i veliki broj utakmica na svom parketu, i stigao do skora 5:0, koliko još ima samo Barselona. U poslednjoj utakmici jedva su izvukli pobedu protiv odličnog Asvela. Pored Francuza na svom parketu su dobili i snažne ekipe poput CSKA, Makabija i Efesa, dok su jedinu gostujuću pobedu zabeležili kod Baskonije.Armani je doživeo dosta promena tokom leta, ali je Etore Mesina uspeo ponovo da napravi odličan kolektiv. Najveće pojačanje je povratnik Nikolo Meli, a ostali su i odlični Šejvon Šilds, Serhio Rodrigez, Malkom Dilejni, Karl Hajns i Luiđi Datome. Dosta je pokazao i Devon Hol, košarkaš koji je letos stigao iz Bamberga. Nešto su slabiji na poziciji centra, jedini izrazito visok igrač je Tarčevski, ali on nema toliko veliku minutažu, pa su na skoku najaktivniji Meli i Hajns. U poslednjem meču Evrolige najefikasniji su bili Šilds, Dilejni i Meli, a iznenadio je dobrim šutem za tri poena iskusni Đampaolo Riči.

Predlog

Ove dve ekipe vodile su veliku borbu u četvrtfinalu plej-ofa prošle sezone. Bile su to neverovatne utakmice, Milano je dobio prva dva meča na svom parketu, iako je Bajern imao u rukama pobedu u prvom duelu, a onda su Bavarci uzvratili sa dva trijumfa u Minhenu. Na kraju se igrao odlučujući peti meč, a dobio ga je Armani sa 92:89 i otišao na Fajnal-for. Na poslednjih deset međusobnih utakmica između ova dva kluba, na devet je pobeđivala domaća ekipa, a jednom se igrao produžetak, posle koga je Armani pobedio u Minhenu. I sada dajemo prednost domaćem timu, pošto se sad, za razliku od prošle sezone, igra i pred navijačima. Mislimo da je Bajern uhvatio ritam i da bi trebalo da pobedi. Kvota za trijumf domaćina je 2.34 u kladionici 1xbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.