Sreda, 27/10 - Fudbal, Italija, Serija A
27/10Kaljari vs Roma1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
25/10/2021 19:35
Na Sardiniji se igra važan meč za oba tima. Domaćinu bodovi trebaju za beg sa dna, a gostima za prekid loše serije. Meč u Kaljariju igra se u sredu u 20.45.
Kaljari

Uspeo je Kaljari da opstane prošle sezone u eliti, mada se u jednom trenutno činilo da će se preseliti u Seriju B. Da li su nešto naučili na greškama, ostaje da vidimo, ali start nove sezone ne obećava ništa bolje od prošlogodišnjeg 17. mesta na kraju. Sada su Ostrvljani još slabiji, nalaze se na pretposlednjem 19. mestu, a pobedili su samo jednom u devet kola i to Sampdoriju pre dve sedmice na svom stadionu. Za vikend su gostovali u Firenci i lako su poraženi od Fiorentine sa 3:0. Kao gosti su neporaženi napustili samo Olimpiko, kada su sa Laciom igrali 2:2, dok su na ostalim utakmicama izgubili. Na Sardiniji su, osim pobede nad Sampdorijom, osvojili još po bod protiv Specije i Venecije, dok su sva tri boda sa juga zemlje odneli Empoli i Đenova. Raspored je, po imenima rivala, bio odličan, pa se može reći da je Kaljari već sada u problemu.

Roma

Neće po dobrom pamtiti navijači \'\'Vučice\'\' prethodnu sedmicu. Prvo su izgubili veliki derbi u Torinu protiv Juventusa, mada nisu zaslužili poraz. Pored dobre igre Roma je propustila da realizuje jedanaesterac, mada je penalu prethodni gol koji je postigao Ejbraham, ali ga je sudija poništio i pokazao na belu tačku. Veretu nije pogodio, pa je Juve sačuvao prednost kojom je na kraju i trijumfovao. Gostovanje u Norbveškoj nije bilo toliko bitno, ali se nije smeo dogoditi poraz od 6:1 u duelu sa šampionom ove zemlje Bode/Glimtom. Jeset Murinjo odmarao prvotimce, pošto je iza ugla vrebao neporaženi Napoli, ali je bruka za Rimljane da prime pola tuceta golova protiv tima iz Norveške. Pobeda nad Napolijem verovatno bi izbrisala loš utisak iz dva prethodna meča, ali ni nje nije bilo. Za utehu, Roma je prvi tim koji je odoleo Napoltancima u ovom prvenstvu, pošto je meč na Olimpiku završen bez golova, što su prvi izgubljeni bodovi Napolitanaca nakon osam uzastopnih pobeda. Rimljani su pali na četvrto mesto, a vodeći dvojac, koji čine Napoli i Milan, već ima devet bodova prednosti.

Predlog

Za Kaljari bodovi imaju ogromnu važnost ako žele da pobegnu iz zone ispadanja. Ispod njih je samo Salernitana sa četiri boda, dok Đenova i Kaljari imaju po šest. Međutim, ni Rimljani ne smeju da se kockaju, ni ugledom ni bodovima, jer ako žele da se vrate u Ligu šampiona moraju da pobeđuju na ovakvim gostovanjima. Prošle ezone Kaljari je pobedio Romu sa 3:2 na Sardiniji, ali je to bio jedini trijumf ovog tima nad \'\'Vučicom\'\' u poslednjih 14 međusobnih duela. Tada su bodovi više trebali Kaljariju koji se grčevito borio za opstanak, pa verujemo da će sada Romin kvalitet presuditi. Smatramo da dvojka neće izmaći, pogotovo ako tim sa Sardinije pamti \'\'malu uslugu\'\' Rimljana od proletos. U kladionici CircusCasino dvojka se plaća kvotom 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.