Četvrtak, 28/10 - Fudbal, Španija, La Liga
28/10Granada vs Hetafe1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
26/10/2021 17:54
Već u ranoj fazi prvenstva ova utakmica može se nazvati \'\'biti ili ne biti\'\' za dve ekipe koje se sastaju.
Granada

Posle odlične sezone Granada je prošle godine igrala u Ligi Evrope. Imali su veoma zapažen nastup, prošli su grupnu fazu, a ispali tek u četvrtfinalu od Mančester junajteda. Ova sezona počela je jako loše za Grandu. Posle devet odigranih utakmica samo su jednom teren napustili kao pobednici, i to u prethodnoj utakmici na svom terenu kada su minimalnim rezultatom pobedili Sevilju. To je bilo veliko iznenađenje, ali su se u Granadi nadali da je početak dobre serije rezultata. Možda se i ispostavi da je tako, Granada je u petak uzela bod u Pamploni protiv odlične Osasune, pa ako pobedi Hetafe, eto sedam bodova iz samo tri meča. Zanimljivo je da je Granada najbolje igrala protiv jakih rivala. Uzeli su bod na starni protiv Viljareala i Barselone, kao i na svom terenu protiv Valensije. Na drugoj strani kući su gubili od Betisa, od Sosijedada, kao i na strani od Rajo Valjekana i Selte.

Hetafe

Ništa se dobro ne dešava za Hetafe u ovoj sezoni i oni su čvrsto zakovani za dno tabele La Lige. Na startu sezone upisali su sedam uzastopnih poraza, činilo se da ne mogu ni bod da osvoje, a onda su uspeli da u dva vezana kola odigraju nerešeno. Prvo su na svom terenu zaustavili lidera Real Sosijedad, a onda su odoleli i Levanteu u Valensiji. Kada se očekivala i prva pobeda, u ponedeljak protiv Selte, stigao je još jedan bolan, na kraju i ubedljiv, poraz. Tim iz Viga je slavio sa 3:0, mada je sve odlučeno u poslednjoj trećini meča. Tako je Hetafe došao u bezizlaznu situaciju. Nalaze se na poslednjem mestu, iz deset utakmica imaju dva boda, uz samo tri postignuta gola. Na takav način se ne ostaje u šapnskoj eliti i njima je to sigurno jasno. Daleko je kraj sezone, ali Hetafe je, već sada je jasno, jedan od glavnih kandidata za selidbu u Segundu.

Predlog

Bodovi iz ovog meča imaju dvostruku važnost. Ne samo da će pobednik dobiti tri poena, već će direktnog konkurenta ostaviti bez bodova i sa mnogo provblema. U nešto boljoj situaciji je Granada, ne samo zbog više osvojenih bodova do sada, već i zato što su u usponu forme. Očekujemo da oni to kapitaliziju u duelu sa Hetafeom i sa tri boda krenu ka sredini tabele. Naš predlog je jedinica, a koeficijent za nju u kladionici CircusCasino iznosi 2.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.