Četvrtak, 28/10 - Fudbal, Srbija, Superliga
28/10Partizan vs Metalac GMUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
27/10/2021 08:56
U zaostaloj utakmici 5. kola Superlige Srbije lider dočekuje Metalac iz Gornjeg Milanovca. Utakmica se igra u četvrtak u 17 časova.
Partizan

Crno-beli ne staju. Osim remija sa Crvenom zvezdom, dobili su sve ostale utakmice u domaćem prvenstvu i usamljeni su na čelu tabele. Još uvek nisu odigrali sve mečeve, čeka ih zaostali duel 5. kola sa Metalcem, koji je odložen još letos zbog obaveza Beograđana u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Tada je Partizan imao napono gostovanje u Sočiju, pa im je Savez izašao u susret, kao uostalom i Crvenoj zvezdi, što se ispostavilo kao dobro, pa sada Srbija ima dva predstavnika u Evropi, koji će, po svemu sudeći, prezimiti utakmičenjima u kojim anastupaju. U prošlom kolu crno-beli su imali najteže gostovanje u prvom delu sezone, igrali su u Bačkoj Topoli protiv TSC-a i slavili sa 3:1. Svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu, s tim da je domaćin prvi poveo, ali je Partizan ekspresno uzvratio golovima Rikarda i dva puta Terzića. Posle Metalca Partizan dočekuje Čukarički, pa putuje u Belgiju na revanš Gentu od koga je izgubio pre sedam dana.

Metalac

Gornjomilanovčani su u seriji od tri uzastopna poraza. Jedino su u tom intervalu pobedili u Kupu, pošto su taj meč odigrali ranije, baš zbog termina za odloženi duel sa Partizanom. Metalac je izgubio od Zvezde i Spartaka na stari, ali i Mladosti na svom zterenu, što se jedino računa kao kiks. Međutim, nisu bili uspešni u dosadašnjem toku šampionata. U 13 odigranih utakmica upisali su 12 bodova, imaju po tri pobede i remija, i čak 7 poraza. U gostima još nisu nikog pbedili, ali su tri puta uspeli da donesu po bod. Bilo je to u Surdulici, Novom Sadu i Nišu, kada su remizirali, dok su izgubili u Novom Pazaru, od Čukaričkog, Zvezde i Spartaka. Trener Metalca je bivši član stručnog štaba u Partizanu, Žarko Lazetić, koji je čak vodio nekoliko utakmica samostalno na klupi Partizana.

Predlog

Prošle sezone Metalac se vratio u elitu i uspeo da preživi veoma turbulentnu sezonu u Super ligi, i koje je ispadalo šest ekipa. Umeli su da zagorčaju život Partizanu, prošle sezone je bilo 1:1 u Milanovcu, a to je bilo na početku novog mandata Aleksandra Stanojevića na klupi Partizana. Pre šest godina Metalac je i pobedio Partizan na svom terenu, ali u Humskoj još nije uspeo da uzme ni bod na osam gostovanja, šest u prvenstvenim mečevima i dva u Kupu. Partizan je najefikasiniji tim lige, postiže golove kao od šale , a posebno je rapoložen Rikardo Gomeš. Napadač sa Zelenortskih Ostrva postigao je već 15 golova u domaćem prvenstvu, pa mu je prosek veći od jednog gola po utakmici. Naš predlog za ovaj meč, sa iole solidnim koeficijentom, je domaćin daje bar tri gola na meču, a kvota za ovaj tip u kladionici Mozzart iznosi 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.