Subota, 30/10 - Fudbal, Švajcarska, Super League
30/10Cirih vs BazelUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 3.50
7 / 10 Ulog
28/10/2021 13:00
Derbi susret ovog kola u Švajcarskoj igra su u Cirihu. Domaći, istoimeni, tim sastaje se sa Bazelom. Utakmica je na programu u subotu u 20.30.
Cirih

Odlično igra ekipa Ciriha u aktuelnoj sezoni i ravnopravno učestvuje u trci za šampionsku titulu sa Bazelom i šampionom Jang Bojsima. Ovaj tim je doživeo katarzu pre par godina kada je morao u niži rang. Vratili su se jači i sposobniji da utiču na raspored u elitnom takmičenju. Već na startu ove sezone najavili su visoke domete, mada su znali i da podbace. Trenutno su na trećem mestu, imaju 21 bod iz 11 utakmica, koliko je sakupio i Jang Bojs, s tim da tim iz Berna ima meč manje odigran. U vođstvu je Bazel sa 25, pa bi trijumfom u međusobnom duelu tu razilku spustili na samo jedan poen. Cirih je u prošlom kolu odigrao fantastičan gradski derbi sa Grashopersima koji je završen rezultatom 3:3. Izgleda da su se preforsirali u tom meču, pa su u utorak ispali iz Kupa, pošto ih je boljim izvođenjem penala eliminisao drugoligaš Iverdon.

Bazel

Poput Ciriha, ni Bazel nije imao uspešan nastup u Kupu. Njih je iz najmasovnijeg takmičenja izbacio nižerazredni Etual-Karuž, što je prava senzacija kada se uzme u obzir renome tima sa Sent Jakoba. Ipak, Bazel je ove jeseni morao da odigra veliki broj mečeva. Počelo je letos u kvalifikacijama za Ligu konferencija i prvenstvu, a nastavilo se u grupnoj fazi novog evropskog takmičenja. Grupa im je, blago rečeno, horor, ne zbog kvaliteta, već zbog destinacija na kojima se rivali nalaze. Tako Švajcarci moraju da putuju u Kazahstan, Azerbejdžan i na Kipar, a svako gostovanje iziskuje velike napore. Možda su zato i imali nekih kikseva na domaćem planu, uključujući ovaj najveći u Kupu. Za utehu, Bazel je na prvom mestu, a povratak titule glavni je zadatak u ovoj sezoni. U šampionatu još nisu izgubili nijednom, na 11 utakmica imaju sedam pobeda i četiri remija.

Predlog

Ovo je drugi duel ove dve ekipe posle samo mesec dana i okršaja u Bazelu. Tada je domaćin slavio na svom Sent Jakobu sa 3:1, ali je zato Cirih rešio u svoju korist poslednja dva međusobna duela odigrana na njihovom terenu. Obe ekipe žele trijumf u ovom meču, a remi će željno očekivati \'\'mladi momci\'\' iz Berna. Jedno je sigurno, golova će biti, kao u veći slučajeva ranije kada se sastaju ova dva tima. Naš predlog je 4+ sa koeficijentom 2.23 u kladionici CircusCasino.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.