Sreda, 24/11 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
24/11Klub Briž vs RB Lajpcig1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
23/11/2021 20:49
Ovaj meč trebalo bi da donese odgovor na pitanje ko će od ove dve ekipe da osvoji treće mesto u grupi i anstavi sezonu u Ligi Evrope. Meč u Belgiji igra se u sredu u 20.45.
Klub Briž

Šampion Belgije može da bude mnogo zadovoljniji učinkom u Ligi šampiona nego u domaćoj Župile ligi. Dobili su paklenu grupu na žrebu, sa Mančester sitijem i Pari Sen Žermenom, ali i odličnim Lajpcigom. U prva četiri kola osvojili su isto toliko bodova, što je sasvim dobar rezultat. Naravno da je malo ko mislio da mogu u osminu finala Lige šampiona u ovakvoj konkurenciji, ali posle remija sa PSŽ-om i trijumfa u Lajpcigu, verovatno je neko i to pomislio. Tada su došla dva duela sa šampionom Engleske i povratak u realnost. Teško je da mogu da računaju na bodove na Parku Prinčeva, pa je ovo za njih meč lopta za ostanak u Evropi i na proleće. Njima je dovoljan i jedan bod da bi obezbedili treću poziciju.

RB Lajpcig

Osim dva trijumfa u domaćem kupu, Lajpcig još nema pobedu na strani u aktuelnoj sezoni, ni u Bundesligi, ni u Ligi šampiona. To je stvarno čudo, znajući kakvim kvalitetom raspolaže ovaj tim. Izgleda da se američki trener Džesi Marš nije snašao u evropskom fudbalu, ali to čelnici Lajpciga i Red Bula, nikako da priznaju. Prethodnog vikenda \'\'Bikovi\'\' su još jednom poraženi na strani, ovog puta od Hofenhajma i sve su dalje od vrha tabele u Bundesligi, samim tim i od novog plasmana u Ligu šampiona. Ako žele da igraju u Evropi i na proleće moraju da pobede u Belgiji. Neočekivano su izgubili na svom terenu od Klub Briža, i sada moraju da uzvrate istom merom, jer svaki drugi ishod ostavlja ih na četvrtom mestu, bez obzira na rezultate poslednjeg kola.

Predlog

Obe ekipe nastupiće oslabljene, ali Lajpcig ima dovoljno aduta i na klupi. Radi se o jednoj od najkompletnijih evropskih ekipa kada su u pitanju mladi igrači. Sada Marš neće moći da računa na Olma, Haidaru, Adamsa, Poulsena i verovatno Soboslaija, ali i pored tih izostanaka verujemo u njihovu pobedu u Brižu. Za dvojku je koeficijent u kladionici CircusCasino 2.18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.