Petak, 26/11 - Košarka, Međunarodni, World Cup Qualification
26/11Bosnia & Herzegovina vs Czech Republic1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
24/11/2021 19:18
U Skenderiji košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Filipinima i Indoneziji, dočekuje reprezentaciju Češke Republike. Meč se igra u petak u 20 časova.
Bosna i Hercegovina

Selektor Vedran Bosnić je najveće prijatno iznenađenje dobio tek neki dan pre utakmice, stiže mu i Džanan Musa. U jednom trenutku bilo je neizvesno da li će košarkaš Breogana biti na raspolaganju selektoru Bosniću, ali iz Španije stižu lepe vesti. Po prvim informacijama Musa je bio pozitivan na COVID-19 i morao je da ide u karantin na 14 dana. Ipak, posle prvog pozitivnog testa stigla su dva negativna i nekadašnji igrač, između ostalih Cedevite i Bruklin Netsa, dolazi na utakmice reprezentativnog tima. U timu Bosne i Hercegovine imaju i dobrog Amerikanca koga su naturalizovali, u pitanju je igrač Strazbura Džon Roberson, koji ima dobre brojke ove sezone. U francuskoj ligi ima 17,3 poena, a u Ligi šampiona 15,3 poena u proseku. Za tim Strazbura, koji ima 6 pobeda i 3 poraza u šampionatu Francuske i ima šanse da prođe grupu u evropskom takmičenju, Roberson je i ponajbolji igrač te ekipe. Čini se da je Bosna i Hercegovina za ovo okupljanje okupila svoje najbolje snage, tu nisu igrači NBA lige Jusuf Nurkić i Luka Garza, kao potencijalni reprezentativac i možda vredi pomenuti ime iskusnog Nemanje Gordića. Došli su Edin Atić iz Budućnosti, Amar Gegić iz Cibone, Kenan Kamenjaš iz SC Derbija, Aleksandar Lazić iz Mornara, Miralem Halilović iz francuskog Metropolitansa i Sani Čampara iz Splita, između ostalih, tako da je Bosnić na slatkim mukama, i Bosna i Hercegovina ulazi opravdano kao favorit protiv Češke u legendarnoj hali Skenderiji.

Češka

Reprezentacija Ćeške je imala dobre rezultate u skoroj prošlosti, ali većina tih igrača neće biti u Sarajevu. Nema Tomaša Satoranskog iz NBA lige, Jana Veselog iz Fenerbahčea, Blejk Šilb i nema klub, iako je igrao letos za reprezentaciju, a u poslednjem trenutku je otpao i kapiten reprezentacije, i jedan od najboljih igrača Nimburka, Vojteh Hruban. Od poznatijih imena tu su igrač Andore David Jelinek, Jaromir Bohačik, isto kao i Roberson, igrač Strazbura, dolazi Jaromirov stariji brat Petr Bohačik, koji je za poziv reprezentacije u 36 godini mislio da je prvoaprilska šala u novembru, kao i veći broj igrača iz češke lige. Podsetimo da su Česi bili iznenađujući učesnik Olimpijskih igara u Japanu, kao predstavnik Evrope, pošto su slavili na kvalifikacionom turniru pošto su u polufinalu pobedili Kanadu, a u finalu Grčku.

Predlog

Mada Česi u poslednje vreme imaju mnogo više reprezentativnog uspeha, naše mišljenje da će reprezentacija Bsone i Hercegovine pobediti Češku u Sarajevu, za jedinicu u Mozzartbet kladionici koeficijent iznosi 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.