Utorak, 30/11 - Fudbal, Hrvatska, Croatia Cup
30/11Gorica vs Istra 19611X2tip: 1
8 / 10 Ulog
29/11/2021 11:57
U prvoj utakmici četvrtfinala hrvatskog Kupa u Novoj Gorici gostuje Istra iz Pule. Meč se igra su utorak u 16 časova.
Gorica

Već drugu sezonu uzastopno Gorica igra odlično i nalazi se u gornjem delu tabele. U prošloj sezoni su sve prijatno iznenadili i dugo su bili čak i u konkurenciji za plasman u Evropu. I sada su u gornjoj polovini tabele, nalaze se na petom mestu, a prošlog vikenda slavili su kao gosti protiv Hrvatskog Dragovoljca minimalnim rezultatom. Bez poraza su u prvenstvu u tri prethodna kola, a poslednji put su izgubili od šampiona Dinama. Do plasmana u četvrtfinale Kupa eliminisali su nižerazredne timove Mladost Ždralove i Inter iz Zaprešića. Nešto slabije igraju u poslednje vreme na svom terenu, pa su tako bez pobede na pet poslednjih prvenstvenih utakmica u Novoj Gorici. Bodove odavde odneli su Rijeka i Dinamo, a remi su izvukli Dragovoljac, Istra i Lokomotiva.

Istra

Puljani se opet bore za opstanak i to je usud ovog tima od kad su stupili u Prvi ligu Hrvatske. Istra ima solidan tim, ali nikako ne uspeva da se ukotvi u sigurnoj zoni i uvek je tu negde na poslendja tri, četiri mesta. U proploj sezoni Istra je prvenstvo okončala na pretposlednjem, devetom mestu, sa samo bodom više od Varaždina koji je otišao u rang niže. Sada su nešto mirniji, od poslednjeplasiranog Hrvatskog Dragovoljca imaju osam bodova više i meč manje odigran. Naravno, prvenstvo je još dugo, četiri puta se igra protiv svakog rivala iz elite i mesta za opuštanje nema, pogotovo posle loše serije rezultata koja još traje. Istra je izgubila poslednje tri utakmice, od Osijeka, Šibenika i Hajduka, a na ta tri meča primili su čak 11 golova. Odbrana je rak rana ovog tima, pa su tako od Rijeke, na svom stadionu, primili čak čest golova pre oko dva meseca.

Predlog

Pobednik ovog meča, a igra se samo jedan u četvrtfinalu, u polufinalu se sastaje sa boljim iz derbija ove runde, Dinamo - Rijeka. Dakle, pobednika ne čeka nimalo lakzadatak u polufinalu, ali i sam plasman među četiri najbolje ekipe u KUpu dovoljan je motiv. Domaćin je u boljoj formi i trebalo bi da dobije ovaj meč, mada je pre mesec i po prvenstveni duel u Novoj Gorici između ove dve ekipe završen remijem. Naš predlog je jedinica, a kvota za nju u kladionici Meridianbet iznosi 1.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.