Subota, 04/12 - Fudbal, Hrvatska, HNL
04/12Rijeka vs Hrvatski DragovoljacPoluvreme/Krajtip: 1/1
8 / 10 Ulog
03/12/2021 23:08
U 18. kolu hrvatske lige u fudbalu (HNL) u Rijeci se sastaju Rijeka i Hrvatski Dragovoljac (u daljem tekstu Dragovoljac). Rijeka u ovaj meč ulazi na krilima velike pobede u Kupu Hrvatske protiv Dinama iz Zagreba, dok je gostujući Dragovoljac prvi kandidat za ispadanje ove sezone u najvišem hrvatskom fudbalskom rangu. Meč na stadionu HNK Rijeka igra se u subotu, sa početkom u 17.05.
Rijeka

Riječani su u sredu izbacili Dinamo iz Zagreba u četvrfinalu Kupa Hrvatske, taj meč je bio poslednji za Damira Krznara na trenerskoj klupi modrih, koji je dao ostavku nakon utakmice. Tim iz Rijeke se dobro drži i u šampionatu Hrvatske, nalaze se na drugom mestu, imaju samo bod zaostatka u odnosu na prvoplasirani Dinamo. U dosadašnjem delu sezone Rijeka je uspela da sakupi 33 boda, imaju 10 pobeda, 3 remija i 3 poraza. Igrači trenera Gorana Tomića igraju atraktivan fudbal ove sezone, dali su najviše golova u ligi i to 36 golova na 16 utakmica u hrvatskom prvenstvu, imaju utakmicu manje zato što je meč 14. kola sa Osijekom odložen zbog Covid-19 situacije u redovima tima iz Osijeka. Rijeka i Dragovoljac su već igrali jednom ove sezone, sada poslednjeplasirani tim na tabeli je uspeo da rezultatom 2:2 otkine bod gostima iz Rijeke, na svom terenu u Zagrebu.

Hrvatski Dragovoljac

Dragovoljac se nalazi na poslednjem mestu na tabeli šampionata Hrvatske u fudbalu, imaju samo 7 bodova i Slaven Belupo koji se nalazi mesto iznad tima iz Zagreba ima 6 (13) bodova više. U deset poslednjih kola Dragovoljac nije zabeležio pobedu, a ukupno imaju samo jednu pobedu, uz četiri remija i 12 poraza. Jedini trijumf Dragovoljac je u dosadašnjem delu sezone ostvario u 7. kolu na strani, u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Tim koji sa klupe vodi Davor Mladina je primio najviše golova u Hrvatskoj Telekom Prvoj ligi (HNL) i to čak 40 na 16 utakmica. Ipak dva poraza su bila posebno ubedljiva, protiv Dinama je bio pravi brodolom, na kraju čak 8:0 na Maksimiru za modre. Drugi najgori rezultat za Dragovoljac ove sezone je bio u Šibeniku, gde je istoimeni klub pobedio Dragovoljac sa 6:2. Po prikazanim igrama u prethodnih 17 kola Dragovoljac bi mogao ekspresno da se vrati u niži rang takmičenja, tim iz Zagreba se ove godine vratio u Prvu ligu Hrvatske u fudbalu posle sedam godina.

Predlog

Postoji jasna razlika u klasi između Rijeke i Hrvatskog Dragovoljca, domaća ekipa se bori za titulu i trofej u kup takmičenju, dok se gostujući tim se grčevito bori za opstanak i prvi je kandidat za ispadanje. Naš predlog je da će Rijeka pobediti, i da će voditi na poluvremenu. Za prelaz 1-1 kladionica Maxbet nudi koeficijent 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.