Četvrtak, 09/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
09/12Maccabi Tel Aviv vs UNICS KazanUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 78.50
7 / 10 Ulog
07/12/2021 11:16
U Tel Avivu u 14. kolu Evrolige sastaju se Makabi i Uniks. Izraelski velikan je u nizu od 3 gostujuća poraza u evropskom takmičenju, dok ruski predstavnik iz Kazanja želi da se vrati na pobedničke staze posle neuspeha protiv Olimpijakosa u Evroligi nakon produžetaka. Meč u Menora Mivtachim Areni je zakazan za četvrtak, sa početkom u 20.05.
Makabi

Makabi ima 7 pobeda i 6 poraza u dosadašnjem delu sezone u Evroligi, na poslednja 5 meča imaju 4 neuspeha i nalaze se u negativnoj seriji od 3 poraza. Posebno bolno za tim iz Tel Aviva je da su 3 od poslednja 4 poraza došla u tesnim i neizvesnim završnicama. U te 3 utakmice se računa i poslednja utakmica u Evroligi protiv Real Madrida, a Makabi je protiv kraljevskog kluba poražen rezultatom 72:70. Malo neočekivano je Makabi savladan u Nemačkoj, Alba je pobedila izraelski tim rezultatom 91:86, i treći poraz, u grupi bolnih, je protiv CSKA u Moskvi, rezultat je bio 74:73 za ruski tim. U redovima tima koji sa klupe vodi Grk Janis Sferopulos stanje nije idealno, za vikend je Makabi izgubio u utakmici izraelskog šampionata u Nes Zioni, u Madridu se povredio Roman Sorkin i na terenu ga neće biti u narednih mesec i po dana. Dok se poraz protiv Real Madrida doživeo kao velika nepravda u timu iz Tel Aviva, zato što se smatra da zamena Tome Ertelau poslednjem minutu nije bila izvršena u skladu sa pravilima. U ovu utakmicu sa Uniksom Makabi ulazi sa željom da se vrati u pobedničku seriju i da se pomere ka vrhu tabele u Evroligi, za koje smatraju da im kvalitetom i pripada. U svojoj dvorani Makabi ima 5 pobeda i samo 1 poraz.

Uniks

Uniks se nalazi u dobroj formi, na poslednjih 12 mečeva u Evroligi i VTB ligi imaju 10 pobeda i samo 2 tesna poraza. Jedan od ta dva poraza je došao u poslednjem kolu Evrolige protiv Olimpijakosa posle produžetaka, rezultat je bio 87:84 za grčki tim, dok je drugi poraz u tom vremenskom periodu Uniks pretrpeo protiv Asvela. Francuski tim je na svom terenu pobedio rezultatom 85:82. Čini se da je Velimir Perasović uradio dobar posao u Kazanju ove godine i da u Uniksu postoji dobar balans između unutrašnje i spoljne linije. Uniks, kao i Makabi ima 7 pobeda i 6 poraza u dosadašnjem delu Evrolige. Protiv Crvene zvezde u Beogradu je Uniks demonstrirao o kakvom se napadački moćnom timu radi i da hrvatski strateg Perasović ima dosta ofanzivno talentovanih igrača u svojoj ekipi. Ipak, Makabi bi trebalo da ima napadačka oružja koja su u stanju da se suprostave igračima Uniksa. Sa jedne strane Ajzea Kenan, Mario Hezonja i Lorenco Braun, pre svega, a sa druge Skoti Vilbekin i Džejms Nanali između ostalih, okršaj darovitih igrača koji znaju mnogo različitih načina da daju koševe.

Predlog

Očekujemo pozitivnu reakciju košarkaša Makabija u meču sa Uniksom, a radi se o timovima koji u svojim redovima imaju veliki broj kvalitetnih pojedinaca. Utakmica između Makabija i Uniksa bi trebalo da bude jedna od zanimljivijih u 14. kolu Evrolige. Naš predlog je da će Makabi dati više od 78 poena u ovom meču, za igru da domaćin daje više od 78,5 poena kladionica Maxbet nudi koeficijent 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.