Četvrtak, 27/01 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Azija
27/01Saudijska Arabija vs Oman1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
25/01/2022 21:51
Domaća selekcija bi se pobedom dodatno približila plasmanu na Mundijal. Meč u Džedi igra se u četvrtak u 18.15.
Saudijska Arabija

Za sada kvalifikacije za Mundijal protiču odlično za selekciju Saudijske Arabije. Ostalo je da se odigra još četiri kola, a oni su prvi u svojoj grupi sa 16 bodova. Ipak, ne sme biti opuštanja s obzirom da su im za petama dve izuzetno jake reprezentacije, stalni učesnici Svetskog prvenstva, selekcije Japana i Australije. Dve prvoplasirane ekipe će direktno u Katar, a trećeplasirana mora u baraž sa trećeplasiranim timom A grupe. Saudijci će pokušati da izbegnu baraž, mada ih u poslednja tri kola očekuju i dueli sa Japanom na domaćem terenu i Australijom u gostima. Ono što im ide na ruku je činjenica da od Japanaca imaju četiri, a od \'\'kengura\'\' pet bodova više.

Oman

Omanci su prijatno iznenađenje i oni još uvek imaju šansu da budu barem treći u ovoj grupi. Ipak, ako ćemo iskreno, ova reprezentacija ni u čemu ne može da se meri sa Japanom, Australijom i Saudijskom Arabijom, pa bi i četvrto mesto moglo da se smatra uspehom, u koliko iza sebe ostave Kinu, a Vijetnam su već ostavili. U prvih šest kola druge faze kvalifikacija imaju dve pobede, jedan remi i tri poraza, sakupili su sedam bodova, a Australija ima četiri više, što će biti jako teško nadoknaditi. Ova selekcije ne prima mnogo golova, ali ih daje još manje. U prethodnom kolu su minimalnim rezultatom poraženi od Japana, tada ih je srušio Ito u finišu meča, i tu je bio kraj svih njihovih snova o prvom plasmanu na neku Mundijal.

Predlog

U prvom duelu ove dve selekcije u ovim kvalifikacijama Saudijci su slavili u Muskatu sa 1:0 i tako, ispostaviće se, osvojili kapitalne bodove u bici za odlazak u Katar. Kada su selekcije podeljene u dve grupe u drugoj fazi, svi su na prva dva mesta videli Japan i Australiju, ali je selekcija Arabije pomrsila račune favoritima. Ostaje im da pobede Oman, a onda u naredne tri utakmice slave još jednom i eto ih na Svetskom prvenstvu. Mislimo da neće ispustiti takvu šansu. Predlog je jedinica, a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.