Petak, 28/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
28/01UNICS Kazan vs CSKA Moskva1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
26/01/2022 17:16
Ruski derbi u Evroligi igra se u petak u 17 časova. Očekuje se velika borba dve ekipe koje planiraju da igraju u doigravanju.
UNIKS

Tim iz Kazanja je ubedljivo poražen na gostovanju u Madridu. S jedne strane to može negativno da utiče na samopouzdanje ekipe, a sa druge je možda bolje jednom izgubiti sa više poena, nego nekoliko puta sa minimalnom razlikom. UNIKS je odigrao 20 utakmica i sakupio 12 pobeda, što je odličan učinak kome se malo ko, na neutralne posmatrače mislimo, nadao. Znatno su uspešniji kao domaćini, pa su u aktuelnoj sezoni, računajući sva takmičenja, izgubili dva puta od Zenita, jednom u Evroligi i jednm u VTB ligi, kao i dva puta posle produžetaka u elitnom takmičenju, protiv Monaka i Olimpijakosa. U Madridu je zadovoljio samo Lorenco Braun, donekle i Džekiri, dok su svi ostali bili ispod svog renomea. Treba reći da bivši plej Zvezde, Lorenco Braun, igrao fantastično protiv Barselone u prethodnom meču u Evroligi, koji je UNIKS dobio na svom parketu.

CSKA

\'\'Armejci\'\' imaju isti učinak kao i UNIKS posle 20 odigranih utakmica u Evroligi. CSKA je dobio 12 mečeva i sakupio već 8 poraza, sigrno više nego što su planirali u ovoj fazi takmičenja. Poslednji meč u Evroligi odigrali su u petak protiv Olimpije iz Milana i izgubili rezultatom 67:57 na svom parketu. Bio je to dosta težak poraz za tim sa šampionskim ambicijama, ali CSKA ne deluje kao ekipa koja može osvojiti Evroligu još od starta sezone. Nisu imali ni sreće sa povredama, Nikola Milutinov se povredio u prvom kolu, nešto kasnije i Tornike Šengelija, ali su to iskoristili neki drugi košarkaši, koji su pokazali da Itudis može da računa na njih. Što se VTB lige tiče \'\'armejci\'\' su trenutno treći na tabeli, iza UNIKS-a i Zenita, ali su sve tri ekipe smešetene u samo jednu poebdu razlike.

Predlog

U prvom meču u Evroligi ove sezone, odigranom u Moskvi polovinom decembra, UNIKS je slavio sa ubedljivom razlikom. Bilo je 88:67 za tim i Kazanja. UNIKS je dobio i meč u VTB ligi protiv CSKA, pa i u ovaj uduel ulazi kao favorit, barem po nama, mada se kladionice ne slažu sa takvom ocenom. Kvota za trijumf UNIKS-a u kladionici Meridianbet iznosi 2.00 i to je naš predlog za ovaj meč.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.