Četvrtak, 19/05 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
19/05Aston Vila vs BarnliDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
17/05/2022 18:52
Utakmica je životno važna za gosta, ali je poznato da Vilu to ne interesuje. Zaostali meč Premijer lige igra se u četvrtak u 21 čas u Birmingemu.
Aston Vila

Ekipa Stivena Džerarda ponovo je u dobroj formi, ali se prvesntvo u nedelju završava i jedno što Vila može da uradi je popravi 14. mesto. Neće ni to biti lako, pošto u poslednjem kolu gostuju Mančester Sitiju kome pobeda treba za osvajanje titule šampiona. I sa tri boda protiv Barnlija moguće je da poprave svoj plasman, ali i to nije toliko bitno pošto su ono najvažnije, opstanak, već izborili. Nije ovo bila laka sezona za ekipu iz Birmingema, u jednom trenutku našli su se na samom dnu i posojala je bojazan da skliznu ponovo u Čempionšip. Tada je usledila promena trenera i umesto Dina Smita stigao je Stiven Džerard, koji je pretoga vodio Rendžers do titule u Škotskoj. Vila je sa Barnlijem igrala pre samo 12 dana i to na Turf Muru. Pobedili su Barnli, kome je u tom trenutku taj meč mogao da znači spas. I sada je motiv na strani \'\'Klaretsa\'\', ali očigledno je da ekipu Vile to mnogo ne tangira.

Barnli

\'\'Klaretsi\'\' su u zoni ispadanja na samo dve utakmice pre kraja sezone. Situacija je krajnje ozbiljna, da ne kažemo skoro beizlazna, ali dok nada postoji, treba se boriti. Na ruku Barnliju, koji je izgubio od Totenhema u subotu 1:0, ali je pružio odličnu partiju, išli su remi Lidsa i poraz Evertona. Tako su sve tri ekipe još uvek u opasnosti, s tim da \'\'Karamele\'\' i Barnli imaju još po dve, a Jorkširci samo jednu utakmicu pred sobom. Pred kraj sezone iz Barnlija je otišao trener Šon Dajš, posle dve decenije na klupi, ali se to, u prvi mah isplatilo. Barnli je uzeo 10 bodova iz četiri melča, vezao tri pobede, ali je onda usledio duel sa Aston Vilom na Turf Muru i tragičan poraz od čak 3:0. Ovaj meč između istih rivala trebalo je da se odigra još u prvom delu sezone, u okviru 18. kola, ali je zbog velikog broja zaraženih fudbalera Barnlija odložen. \'\'Klaretsi\'\' su imali mnogo zaostalih mečeva i evo tek sada će kompletirati taj zaostatak. Barnli ima bod manje od Lidsa i dva od Evertona, a u poslednjem kolu dočekuej Njukasl. Sa dve pobede sigurno bi ostali u ligi, a i sa četiri osvojena boda, s obzirom da imaju mnogo bolju gol razliku od Lidsa.

Predlog

Verovatno bi Barnli bio zadovoljan bodom u Birmingemu s obzirom da bi onda sam odlučivao o svojoj sudbini u poslednjem kolu. Ipak, nije Njukasl mačiji kašalj, a to je pokazao i pobedom nad Arsenalom, koga je rastavio od Lige šampiona. Barnli je igrao odlično na Vajt Hart Lejnu, ali je Totenhem slavio iz penala. Taj meč je ohrabrenje za navijače Barnlija i oni veruju u dobar rezultat na Vila Parku. Naš predlog je igra gol-gol, a za GG u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.