Nedelja, 22/05 - Fudbal, Španija, La Liga
22/05Rayo Vallecano vs Levante1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
18/05/2022 10:15
U poslednjem kolu španske La Lige Rajo dočekuje Levante, koji će naredne sezone igrati u Segundi. Meč u predgrađu Madria igra se u petak u 21 čas.
Rajo Valjekano

\'\'Pčelice\'\' su pomalo neočekivano završili u eliti posle prethodne sezone, ali su pokazali da zaslužuju mesto u društvu najboljih. Kolo pre završetka sezone Rajo Valjekano je 12. mestu, i to posle niza od četiri meča bez pobede. Malo su popustili na kraju, pa su vezali dva remija i dva poraza, ali nisu ugrozili svoj status. Ekipa iz Valjehasa, predgrađa Madrida, je imala sjajan start prvenstva, bili su u samom vrhu tabele, ali nije bilo realno da se tu zadrže do kraja. Useldio je nešto slabiji niz rezultata, i na kraju su uglavnom obitavali u sredini tabele. U prošlom kolu gostovali su na Balearskim Ostrvima gde su izgubili od Majorke koja se grčevito bori za opstanak. Nije bilo nikakve empatije u Raju, pa je Majorka pobedonosni gol postigla tek u sudijskoj nadoknadi. Ova sezona pamtiće se i po dve pobede nad Barselonem, obe rezultatom 1:0.

Levante

Od naredne sezone Levante će igrati u Segundi. Tim iz Valensije se uglavnom svake sezone borio za opstanak, ali je uspevao da opstane u eliti. Ove godine im to nije pošlo za rukom, mada su zaigrali nešto bolje u poslednje vreme i na prethodne četiri utakmice imaju dve pobede, jedan remi i ubedljiv poraz od Reala u Madridu. Prošle sedmice pobedili su Alaves na svom terenu i to posle preokreta i dokazali svoje poštenje. Svi su predviđali sigurnu pobedu ekipe iz Vitorije koja je imala dobre šanse za opstanak, ali ih je Levante trijumfom poviukao sa sobom u drugu ligu. Pred poslednje kolo ostala još dilema ko će biti treći putnik za Sugundu, pored Levantea i Alavesa, a u \'\'igri\'\' su Majorka, Kadiz i Granada.

Predlog

Teško je očekivati a će Levante imati neki veliki motiv pred ovo gostovanje. Doduše, nisu ga imali ni u prošloj rundi, ali su igrali pred svojim navijačima i želeli su da pokažu karakter. Rajo sada želi da se od svojih navijača oprosti pobedom i očekujemo da upiše tri boda sa kojima bi popravio plasman na kraju prvenstva. Naš predlog je jedinica, a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.