Nedelja, 26/06 - Fudbal, Belorusija, Vysshaya Liga
26/06Dinamo Brest vs Dinamo Minsk1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
23/06/2022 14:21
U duelu dva beloruska Dinama sve šanse su na strani gostujućeg. Utakmica u Brestu igra se u nedelju u 17 časova.
Dinamo Brest

Prošli su dani kada je ime Dinama iz Bresta nešto značilo u Belorusiji, a kasnije i u Evropi, pošto je ovaj klub, pomalo neočekivano, postao šampion ove zemlje 2019. godine. Od tada su prošle samo tri godine, a ekipa koja je igrala u kvalifikacijama za Ligu šampiona strmoglavila se do poslednjeg mesta na tabeli domaće lige u ovo trenutku. Možda se neko seća, godinu ranije je Dinamo iz Bresta za trenera angažovao slavnog, i sada pokojnog, Dijega Armanda Maradonu, ali je to bilo vreme kada je ovaj klub stajao mnogo bolje finansijski, a Maradona je obavljao i funkciju predsednika i sportskog direktora. Posle 11 kola Dinamo iz Bresta je poslednji na tabeli, još uvek je bez pobede i lako se može dogoditi za završi u nižem rangu. Nije to redak slučaj kada neki tim, pogovoto sa istoka, dođe do novca na nesvakidašnji način, a onda se uplete u megalomanske projekte. Dinamo iz Bresta ima tri vezana poraza, a na tim mečevima nisu dali ni gol, gubili su od Dnjepra, BATE Borisova i Gomela.

Dinamo Minsk

Veliku šansu propustio je slavni Dinamo iz Minska u prošlom kolu. BATE je izgubio u Borisovu, a oni su imali zicer protiv Slucka da vežu treću pobedu i da se bodovno izjednače sa liderom iz Borisova, uz činjenicu da on ima i meč manje odigran. I sada je BATE sa utakmicom manje, ali više nije prvi, pošto je čelo tabele preuzela ekipa Energetika. Naravno da u Dinamu žale za remijem protiv Slucka, pogotovo jer su isputili prednost od jednog gola. Još uvek ništa nije izgubljeno, u Minsku se nadaju osvajanju titule šampiona na koju čekaju od 2004. godine. Poslednja dva pehara otišla su u Soligorsk, pre toga je prvak bio imenjak iz Bresta, a ranije je bila dominacija BATE-a. Dinamo iz Minska je izgubio samo jednom u aktuelnoj sezoni, bilo je to na gostovanju u Soligorsku, ali je čak četiri puta igrao nerešeno.

Predlog

Domaćin ima samo četiri osvojena boda u prvoj trećini prvesntva i njihova jedina želja je da izbegnu najgore i da i naredne godine igraju u eliti. Dinamo iz Minska ima druge planove, čini se da im je pehar bliži nego ranije, kvalitet je dosta izjednačen, a za sada se izdvaja ekipa Energetika koja ipak nema dovoljno veliki rejting. Ovde smo ubeđeni u dvojku, a za pobedu Dinama iz Minska u kladionici Mozzartbet dobija se koeficijent 1.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.