Utorak, 28/06 - Fudbal, Estonija, MeistrilLiiga
28/06Kuressaare vs LevadiaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 3.50
9 / 10 Ulog
27/06/2022 12:55
Gosti se i ove sezone bore za titulu, ali je i domaćin visoko plasiran. Meč estonske lige igra se u utorak u 17 časova.
Kuresare

Ekipa Kuresare iz istoimenog estonskog grada u južnom delu ove zemlje dočekuje jednu od dve najbolje ekipe. Kuresare je prošle sezone igrao u Plej-autu, ali nisu imali problema oko opstanka, pa su na kraju završili kao sedmi. Nocu sezonu su počeli sasvim zadovoljavajuće, trenutno su na petoj poziciji, a imaju skor od 24 osvojena boda iz 17 utakmica. Uz sedam pobeda i isto toliko poraza, ovaj tim je upisao i tri remija. Igraju mnogo bolje na svom terenu nego na strani, pa su na prethodnih pet utakmica kao domaćini ostvarili četiri pobede i jedan remi. U gostima su osvojili samo osam bodova i da su bili malo uspešniji verovatno bi bili i bolje plasirani na tabeli. Bez poraza su u prethodna tri kola, imali su dva remija i jednu pobedu.

Levadija

Gosti su aktuelni šampioni, a do naslova su stigli sasvim zasluženo pobedom nad direktnim konkurentom ekipom Flore iz Talina od 5:1. Igrali su zatim isti rivali i na stadionu Levadije, a taj susret završen je rezultatom 2:2, što je Levadiji bilo dovoljno za osvajanje pehara. Sećamo se tih utakmica po snegu u decembru prošle godine. Flora je tako platila danak učešću u grupnoj fazi Lige konferencija kada su igrali u protiv Genta, Partizana i Anortozisa. U novoj sezoni opet ćemo gledati okršaj ove dve ekipe u borbi za titulu šampiona. Međutim, Levadija nije bila uspešna na startu evropskih kvalifikacija i ispala je već u pretkolu od Vikingura iz Rejkjavika. Levadija je trenutno na tabeli na deobi prvog mesta sa Florom, obe ekipe imaju po 44 boda, s tim da je Flora odigrala jedan meč manje. Na prethodnih osam utakmica Levadija je bez poraza na domaćem planu.

Predlog

Kuresare nije naivan rival za Levadiju, a to se videlo i na prvom odmeravanju snaga ove dve ekipe u aktuelnoj sezoni. Levadija je tada slavila na domaćem samo sa 1:0, pa će im trebati mnogo bolje izdanje da bi slavili na strani. Izostavićemo konačan rezultat i odigrati na golove za koje ne verujemo da će ih biti više od tri ukupno. Za 0-3 gola ukvota u kladionici Mozzartbet iznosi 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.