Četvrtak, 30/06 - Fudbal, Norveška, NM Cup
30/06Bran vs Fredrikstad1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
29/06/2022 17:36
U šesnaestini finala norveškog kupa sastaju se Bran i Frederikštad, dve ekipe iz druge lige. Meč u Bergenu igra se u četvrtak u 18 časova.
Bran

Samo ispadanje Brana iz elite bilo je veliko iznenađenje prošle sezone. Ipak, nisu u timu iz Bergena potonuli, zbili su redove i žele da se ekspresno vrate u društvo najboljih, i tako nešto nauče na sopstvenom lošem primeru. Posle 11 odigranih kola u norveškoj drugoj ligi Bran drži čelo tabele, a već ima šest bodova više od prvog pratioca Mjondalena, tima koji je takođe napustio društvo prvoligaša prošle godine. Bran ima 9 pobeda i samo dva remija i još nije dođiveo poraz ove sezone. Nije ni u kupu gde se probio među 32 ekipe pobedama nad nižerazrednim Oss-om i Vos-om. U seriji su od devet uzastopnih pobeda, računajući i ta dva meča u kupu.

Frederikštad

Gosti su takođe drugoligaši, ali teško da ćemo njih gledati u elitnom rangu dogodine. Frederikštad se trenutno nalazi na desetom mestu i bliži je borbi za opstanak nego za prva dva mesta koja vode u viši rang. Osvojili su 12 bodova iz 10 utakmica, a pored tri pobede i isto toliko remija, imaju i četiri neuspeha. U kupu su takođe imali za rivale dva nižerazredna, takoreći amaterska kluba, ali su ih jedva izbacili iz ovog takmičenja. Rade su dobili tek posle produđetaka, a Halden su pobedili minimalnim rezultatom. Bez pobede su u poslednja četiri kola u ligi, ali su bar igrali nerešeno za vikend sa Stabekom, nakon tri vezana poraza.

Predlog

Već su se jednom sastale ove dve ekipe ove sezone. Bilo je to u okviru prvenstva druge lige, a Bran je slavio na domaćem terenu sa lakih 3:0. Prethodni duel Bran i Frederikštad su imali još 2015. godine, takođe u sezoni kada je tim iz Bergena bio drugoligaš. Ne očekujemo veće probleme za domašina u ovom meču, mada se u kupu Norveške često događaju senzacije. Naš predlog je jedinica, a za nju se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 1.36.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.