Subota, 02/07 - Fudbal, Norveška, Elitserija
02/07Jerv vs HavesundUkupno pogodaka - gost - iznad/ispodtip: Više 1.50
7 / 10 Ulog
30/06/2022 11:37
U 12. kolu norveške elitne serije igra se derbi začelja tabele. Novajlija Jerv dočekuje Havesund u subotu u 16 časova.
Jerv

Domaćin je pomalo neočiveno završio u prvoj ligi i u debitantskoj sezoni imali su sasvim zadovoljavajući strat. Međutim, kako je vreme odmicalo, tako je i Jerv padao u formi, što je samo potvrđivalo spekulacije da ovaj tim nema dovoljan kvalitet za takmičenje sa najboljim timovima iz Norveške. Posle 10 utakmica u eliti Jerv ima sedam bodova na kontu, dobio je dve utakmice, a jednom je igrao nerešeno. Sada je ovaj tim u seriji od pet uzastopnih poraza u ligi, a taj niz prekinuli su trijumfom u kupu protiv nižerazrednog Frama i to tek u produžetku. Očigledno je da su u velikoj krizi i da im je brzo potrebna neka pobeda da bi ostali u igri kada je opstanak u pitanju. Podsećamo, iz elitne serije u drugu ligu ispadaju dve najlođije ekipe, dok jedna ide u baraž.

Havesund

Nisu ni gosti u mnogo povoljnijoj poziciji na tabeli. Istina Havesund ima pet bodova više, ali je i odigrao dve utakmice više od Jerva. Međutim, Havesund je u seriji od šest utakmica bez poraza, četiri u prvenstvu i dve u kupu. Veći broj tih mečeva završili su remijem, pa na poslednje četiri utakmice u prvenstvu imaju tri nerešena rezultat i pobedu nad Vikingom u prethodnom kolu. Ekipu iz Stavangera pobedili su sa 4:2, ali im je posao bio malo olakšan s obzirom da su gosti ostali sa desetoricom na terenu već na startu meča. U sredu u slavili u kupu na gostovanju kod Sotre, kluba iz treće lige, a slavili su tek golom u drugom poluvremenu. Ipak, minimalan trijumf bio je dovoljan da se nađu među 16 najboljih ekipa u kupu.

Predlog

Ako ništa drugo, Havesund spada u najefikasnije ekipe, a ubedljivo su najefikasniji među timovima iz donje polovine tabele. Dali su 20 golova na 12 utakmica, ali su primili čak 24, najviše u ligi. Jerv i Havesund se nikad nisu sreli u zvaničnom meču, pa će i iz tog razloga ovaj meč imati svoju draž, pored činjenice da se sastaju dve ekipe koje se bore za opstanak. Naš predlog je igra gost daje dva gola, a za T22+ u kladionici MaXbet koeficijent iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.