Subota, 02/07 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
02/07Honka vs Mariehamn1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
30/06/2022 12:13
Domaćin je u odličnoj formi i uključio se u borbu za titulu sa ekipama HJK-a i KuPS-a. Mariehanm gostuje u gradu Espo u subotu u 14 časova.
Honka

Posle tri vezane pobede u prvenstvu Hinka se učvrstila na trećem mestu iza Helsinkija i KuPS-a, ali sa dve utakmice manje od tima iz prestonice i jednom od lidera iz Kuopija. Zaostatak za KuPS-om je šest, a za Helsinkijem samo tri boda. U slučaju da dobiju zaostale mečeve fudbaleri Honke bi ravnopravno konkurisali za prvo mesto na tabeli. Na četiri prethodna meča Honka je primila samo jedan gol, pa je defanziva i u ovoj sezoni njihovo najjače oružje. Prošlog vikenda slavili su minimalnim rezultatom na gostovanju kod VPS-a, a pre toga su u svom Espoou pobedili lidera KuPS sa 2:0. U 11 odigranih utakmica imaju čak sedam pobeda i po dva remija i poraza. Prvi neuspeh doživeli su na startu šampionata od Helsinkija, a onda su poraženi i od Oulua na strani. Na pet mečeva na svom terenu imaju četiri pobede i jedan nerešeni rezultat.

Mariehamn

Mariehamn je prošle sedmice napravio pravu senzaciju kada je pobedio aktuelnog šampiona Helsinki na svom terenu. Verujemo da je taj rezultat srušio ogroman broj tiketa odigranih tog četvrtka. Tako je Mariehamn učinio veliku uslugu i svom sadašnjem rivalu Honki, pošto sad ovaj tim ima samo tri boda manje od HJK-a. Inače taj trijumf stigao je nakon tri uzastopna poraza, dva u prvenstvu i jednog u kupu Finske. Skočili su na deseto mesto, ostavili iza sebe tim Lahtija, dok je HiFK i dalje poslednji. Mariehamn će pokušati da se nekako dokopa Plej-ofa, odnosno mesta među prvih šest timova nakon 22 kola, ali čak i da to ne učine, sasvim bi dovoljno bilo da obezbede status prvoligaša i za narednu sezonu.

Predlog

Ovo je drugi ovosezonski duel ova dva tima, a po svemu sudeći biće i poslednji. U utakmici u mariehamnu bilo je 1:1, dok je sada Honka veliki favorit. Kada igra u Espou Honka je znatno opasnija nego na strani, upeli su da pobede jedan KuPS, pa je logično da će to uraditi i protiv Mariehamna, ekipe koja je osvojila samo jedan bod na strani u ovom prvenstvu, a vezala je četiri uzastopna poraza kao gost. Za jedinicu, koja je naš predlog, u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.