Nedelja, 03/07 - Fudbal, Belorusija, Vysshaya Liga
03/07Vitebsk vs Dinamo Brest1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
01/07/2022 11:21
Bliži se polovina prvenstva u Belorusiji a bivši šampion iz Bresta je u sve težoj situaciji. Meč protiv Vitebska igra se u nedelju u 15 časova.
Vitebsk

Domaći tim nekako drži glavnu iznad vode, odnosno ne padaju još u zonu ispadanja. Međutim, i to bi moglo da se dogodi u bliskoj budućnosti s obzirom da su tek 13. a iza njih je Arsenal, koji bi, da je sad kraj sezone, morao u baraž. Za Vitebsk je najvažnije da se pomere ka sredini tabele i ne dovedu sebe u situaciju da se spašavaju u finišu sezone. U prošlom kolu su osvojili kapitalno važne bodove na gostovanju kod Slutska, koga su pobedili sa 2:0 i tako prekinuli niz od pet kola bez pobede sa samo jednim osvojenim bodom. Zanimljivo da Vitebsk ima identičan učinak na utakmicima na domaćem i gostujućem terenu. Po pet bodova su osvojili i kao domaćini i kao gosti, imaju po pobedu i po dva poraza i remija.

Dinamo Brest

Pre tri sezone Dinamo je postao senzacionalni šampion Belorusije. Tada je situacija u ovom klubu bila potpuno drugačija, novca je bilo u izobilju, a funkciju trenera, menadžera i predsednika, jedno vreme, obavljao je slavni Dijego Maradona. Sada je Dinamo ostao bez novca, bez fudbalera i grčevito se bori za opstanak. Nije bilo sjajno ni u prethodne dve sezone, ali je ova prava katastrofa. Posle 12 utakmica na kontu imaju samo četiri boda, i još uvek su bez pobede, kao jedini član elite. Iza sebe imaju četiri vezana poraza u ligi, ali su u tom periodu uspeli da zabeleže jedan trijumf, bilo je to u domaćem kupu na gostovanju u Gomelu protiv Lokomotive.

Predlog

U ovoj godini ove dve ekipe već su igrale dva puta, a li je to bilo u okviru kupa za prethodnu sezonu. Iz tog dvomeča, odigranog u četvrtfinalu kao pobednik je izašao Vitebsk, ali su i oni stali u polufinalu porazom od Gomela. Sada je sve na strani Vitebska i očekujemo da upišu treću pobedu u aktuelnoj sezoni. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijet 1.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.