Ponedeljak, 04/07 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
04/07KA vs ValurUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
7 / 10 Ulog
02/07/2022 17:25
Oba tima nalaze se u gornjem delu tabele i bore se za plasman u Plej-of koji se ove sezone prvi put igra na Islandu. Meč se igra u ponedeljak u 20 časova.
Akurejri

Domaći tim je bio uspešan pre nekoliko dana u kupu i pobedio je ubedljivo Fram sa 4:1. Međutim stvari u ligi nisu najbolje. Iza sebe Akurejri ima četiri vezane utakmice bez pobede i sa samo jednim osvojenim bodom. Zbog tog niza na tabeli su pali na petu poziciju i ugrozili svoj plasman u Plej-of, u koji će šest najboljeplasiranih ekipa nakon 22 kola. Oni su osvojili 17 bodova iz deset utakmica i pre ovog lošeg niza nalazili su se u samom vrhu, odmah iza neprikosnovenog Breidablika. Akurejri je u prvih šest kola imao pet pobeda i samo jedan remi, što je najboljis tart ovog tima u elitnom rangu.

Valur

Kao i njihov domaćina Valur je dobro počeo sezonu i posle pet kola imali su četiri pobede i remi. Kriza je usledila nakon petog kola, Valur je vezao tri uzastopna poraza u prvenstvu,a u tom intervalu ispali su i iz kupa, pošto ih je deklasirao Breidablik. Nakon četiri vezana neuspeha Valur je otišao na pauzu uslovljenu obavezama reprezentacija, a po povratku svojim obavezama opet su zaigrali nešto bolje. Prvo su naneli prvi, i za sada jedini, poraz Breidabliku, da bi zatim savladali, doduše teško, slabi Leiknir i ponovo se vratili u vrh tabele. Valur je trenutno četvrti, ali ima isti broj bodova kao i trećeplasirani Stjarnan. Ispred njih je aktuelni šampion Vikingur sa tri boda više, ali i jednom utakmicom više odigranom.

Predlog

Ove sezone Akurejri i Valur se još nisu nijednom sastali, dok su u prethodnoj godini igrali tri puta, dva puta u ligaškom delu, a jednom u kupu. Zanimljivo je da su sva tri meča dobijale gostujuće ekipe, dva puta Valur i jednom Akurejri, u poslednjem odmeravanju snaga sa čak 4:1. Teško je proceniti ko je bliži uspehu, Valur je u nešto boljoj formi, ali to ništa ne mora da znači. Zato odigrajte golove, a za 3+ u kaldionici Meridianbet dobija se koeficijent 1.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.