Nedelja, 10/07 - Fudbal, Švedska, Alsvenska
10/07Elfsborg vs AIKDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
09/07/2022 10:19
Do pauze u prvenstvu AIK je bio na vrhu tabele, po povratku na teren uzeli su samo bod iz dva kola. Sada idu u goste Elfsborgu, a meč se igra u nedelju u 15 časova.
Elfsborg

Domaćin je iz grada Borasa na jugozapadu Švedske, a što se fudbala tiče uvek je u vrhu prvenstva u zemlji \'\'tri krune\'\'. Ove sezone Elfsborg je malo podbacio, posle 12 kola nalaze se na osmom mestu, ali su od vodećeg Hekena udaljeni samo šest bodova. Švedska liga već godinama važi za jednu od najizjednačenijih u Evropi, iako je Malme osvojio dve poslednje titule to se dogodilo uz minimalnu bodovnu prednost, ili samo zahvaljujući boljoj gol razlici u prethodnoj sezoni. Elfsborg je prošlo prvenstvo završio na četvrtom mestu, ali će ponovo igrati u Evropu. Već su saznali i ime prog protivnika u kvalifikacijama za Ligu konferencija, to je norveški Molde, i sigurno je da im ne predstoji lak posao, 21. i 28. jula u dvomeču sa ovim timom iz susedstva. Prošle sezone Elfsborg je imao zapažen nastup u kvalifikacijama, stigli su do Plej-ofa ali ih je u nameri da prođu u grupnu fazu zaustavio kasniji finalista Lige konferencija, holandski Fejnord.

AIK

Tim iz Solne najveći je gubitnik u prethodnoj sezoni. AIK je ostao bez titule samo zbog nešto slabije gol razlike u odnosu na Malme i na kraju je morao da se zadovolji drugom mestom. I njima predstoje kvalifikacije za Ligu konferencija, igraće protiv ukrajinske Vorskle u drugom kolu i po svemu sudeći biti favoriti za prolaz u dalje kvalifikacije. Njima je sada u fokusu domaće prvenstvo. Bili su odlični do prekida uslovljenog obavezama nacionalnih timova u Ligi nacija, a posle mesec dana pauze ne liče na tim sa početka sezone. Prvo su kod slabog Degenforsa igrali samo 1:1, da bi prošlog vikenda doživeli senzacionalni poraz u svojoj Solni od Mjalbija, još jednog tima iz donje polovine tabele. Bodovno su ostali bez pet planiranih poena, ali su ostali u samom vrhu, imaju isti broj bodova kao i Đurgarden, dok za Hekenom zaostaju samo jedan.

Predlog

Elfsborg je u boljoj formi od AIK-a, posle povratka nakon pauze pobedili su Varnamo sa 4:1 i igrali neređeno sa liderom Hekenom 2:2. Sada su vezali četiri meča bez poraza, s obzirom da su poslednji put poraženi sredinom maja. Iako je AIk tim sa većim ambicijama, možda je domaćin favorit u međusobnom okršaju. Prošle sezone AIk je dobio oba duela sa Elfsborgom, a sada nam je prvi tip igra na golove. Verujemo da će se zatresti obe mreže barem po jednom. Za GG u kladionici CircusCasino koeficijent iznosi 1.70

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.