Ponedeljak, 11/07 - Fudbal, Norveška, 1st Division
11/07Sogndal vs Grorud1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
09/07/2022 14:15
Gosti još uvek nemaju pobedu u akturlnoj sezoni, ali su znali da zagorčaju život favoritima. Utakmica norveške druge lige igra se u ponedeljak u 18 časova.
Sogndal

Domaćin je osvojio samo jedan bod u dva prethodna kola, posle poraza protiv KFUM-a u Oslu igrali su nerešeno protiv Frederikštata na svom terenu. Posle 12 odigranih kola imaju 20 bodova na kontu, a to je pre ovog kola bilo dovoljno za 6. mesto. Nije to loša pozicija, ona je sasvim zadovoljavajuća za ovaj klub pošto donosi plasman u Plej-of, odnosno razigravanje za jedno mesto u eliti na kraju prvesntva. Teško je očekivati da Sogndal bude uspešniji od jednog Brana, pa čak i Stabeka, Ranhajma ili Mjondalena, a direktno će se u elitni rang plasirati samo dve prvoplasirane ekipe. Njihova šansa je doigravanje, tu će se nadetati ekipe od 3. do 6. mesta, a ukupni pobednik igraće protiv tima koji na kraju bude 14. u prvoj ligi.

Grorud

Iz 12 utakmica Grorud još nema nijedan trijumf. Ipak se ne nalaze na poslednjem mestu, ali su u grupi od tri tima koji su na dnu sa po šest bodova. Naime, Grorud je šest puta remizirao u aktuelnoj sezoni i isto toliko puta izgubio. Problem je trenutna forma, pošto su vezali tri poraza, a čak pet u psoeldnjih šest rundi. U međuvremenu su ispali i iz kupa Norveške, pobedio ih je Bran na njihovom terenu sa 2:0. U prošlom kolu Grorud je dočekao Sandnes i poražen je rezultatom 3:1, a poslednji bod uzeli su još 20. juna u remiju sa Kongsvingerom. Grorud je prošle sezone okončao prvesntvo na 13. mestu, prvom iznad crte koja deli timove koji ispadaju ili igraju baraž za opstanak. I sada bi bili zadovoljni da se tako nešto ponovi i da bez baraža obezbede status drugoligaša i za narednu sezonu.

Predlog

U prethodnoj sezoni, u kojoj je Sogndal igrao u Plej-ofu, a Grorud se borio za opstanak, obe pobede u međusobnim duelima zabeležio je Sogndal. I sada je domaćin favorit, ne samo zbog činjenice da Grorud još nema pobedu. Umeli su gosti da iznenade jedan Stabek na strani i otkinu mu dva boda, pa što ne bi i Sogndal. Ipak, naš predlog je jedinica, a za pobedu Sogndala u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.