Utorak, 12/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
12/07Rīgas FS vs HJKUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
11/07/2022 11:15
Po očekivanju, pred nama je još jedan neizvestan duel između prvaka Letonije i Finske. Utakmica u Jurmali igra se u utorak u 17 časova.
Rigas

Tim iz Rige moraće šampiona Finske da ugosti u Jurmali, što može da bude mali problem. Posle poraza u Helsinkiju od 1:0 može se reći da je mala prednost na strani ekipe iz \'\'zemlje 1000 jezera\'\'. Međutim, gol u gostima više ne važi, pa bi svaka minimalna pobeda Rigasa bila dovoljna za produžetke, a svaka od barem dva gola odvela bi ih u drugo kolo kvalifikacija. Što se tiče letonskog prvenstva Rigas je trenutno, posle 20 odigranih kola, na drugom mestu sa pet bodova zaostatka za Valmijerom. Neće biti lako odbraniti titulu, ali im je sada Evropa u prvom planu. Posle poraza u Helsinkiju igrali su prošlog vikenda utakmicu u kupu Letonije i savladali su ubedljivo Spartaks sa 4:0.

Helsinki

HJK je relativno lako osvojio titulu prošle godine u Finskoj, ali se ove sezone dosta toga promenilo. Sada je KuPS lider, a Helsinki je propustio priliku da pobedi najvećeg rivala na svom terenu pre desetak dana. Vikend je bio slobodan za HJK, dobili su malo više prostora za pripremu revanša sa Rigasom koga su pobedili ranim golom Manuela Martića, fudbalera sa austrijskim pasošem. Zanimljivo je da je taj trijumf nad Letoncima bio prvi posle četiri utakmice bez pobede, u kupu i prvenstvu Finske. KuPS je to iskoristio i umkao na šest bodova razlike, pošto je ekipe iz Kuopija slavila u utakmici prvenstva za vikend. Šansa HJK-a leži u činjenici da ima dosta vremena do kraja takmičenja, a posle regularnih 22 kola predstoji i Plej-of u kome će po dvokružnom sistemu igrati šest prvoplasiranih ekipa.

Predlog

Iznenadio nas je rani gol na meču u Helsinkiju, ali su se ispunila naša očekivanja da će meč biti sa malo pogodaka. Isto mislimo i za revanš, ekipe su podjednakog kvaliteta, a domaćin će ipak morati u jednom trenutku da krene ofanzivnije jer ima gol minusa. Uglavnom, opet će doći igra 0-2 gola, a ko će u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona biće neizvesno do samom kraja meča u Jurmali. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici CircusCasino iznosi 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.