Nedelja, 17/07 - Fudbal, Švedska, Alsvenska
17/07Hamarbi vs Elfsborg1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
16/07/2022 10:40
Domaćin ide iz derbija u derbi, sada mu u goste dolazi tim iz Borosa. Utamica švedske elitne serije igra se u nedelju u 15 časova.
Hamarbi

Posle pauze od mesec dana raspored za ekipu Hamarbija nikako nije bio povoljan. Prvo su dočekali tadašnjeg lidera Haken i osvojili bod na svom terenu, a onda su u derbiju Stokholma minimalnim rezultatom poraženi od Đurgardena. Tek u prošlom kolu imali su, bar na papiru, nešto lakši zadatak, ugostili su nekada slavni Geteborg i lako ga dobili sa 3:0. Sada je Hamarbi na 4. mestu, za vodećim Hekenom zaostaje četiri boda, a imaju jednu utakmicu manje od Đurgardena i AIK koji su takođe ispred njih. Ove sezone mnogo bolje igraju na svom terenu, na sedam utakmica još nisu osetili gorčinu poraza, i imaju četiri pobede i tri remija.

Elfsborg

Gosti dolaze iz grada Boros, radi se o timu koji je u poslednjoj deceniji uvek u vrhu lige, a šampion je bio šest puta, poslednji put pre ravno deset godina. Posle prvog dela ovogodišnje sezone Elfsborg ne može da bude zadovoljan učinjenim. Trebutno su tek sedmi na tabeli, a uz po pet pobeda i remija, imaju i tri neuspeha. Bodovna razlika nije takva da ne bi mogli da se uključe čak i u bitku za vrh, ali će morati vrlo brzo, koliko od ove utakmice, da krenu sa pobedama u seriji. Elfsborg nije poražen na poslednjih pet utakmica u prvesntvu, ali su na tri uspeli da uzmu samo po bod. Poslednji neuspeh dogodio je još sredinom maja, i bio je baš iznaneđujući, tada ih je pobedio Sirijus. U četvrtak startuju u Evropi, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija rival će im biti norveški Molde.

Predlog

Rivalitet norveških i švedskih klubova, ali i nacionalnih timova, je veliki, pa je sigurno da će u Elfsborgu dosta razmišljati o prvom meču protiv vicešampiona Norveške Moldea. Moraće na gostovanje u četvrtak, pa je to samo nastavak teškog nza utakmica, pošto su pre Hamarbija igrali sa Hakenom i AIK-om. Hamarbi nema obaveze na međunarodnom planu, pa bi mogao da iskoristi ove obaveze Elfsborga i zabeleži novu pobedu. Naš tip je jedinica, a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.